DTO ile Ekonomi:
banner175
DTO'nun resim ve kompozisyon yarışmasında ödüller verildi
DTO ile AYSİAD, öğrencilerin iş insanlarına bakış açılarını görmek, hayal güçlerini irdelemek ve gelecekte seçecekleri meslekleri ile eğilimlerini belirlemek amacıyla, Türkiye’deki en büyük çalışmaya imza attı.
 
Hayalimdeki İş İnsanı Resim ve Kompozisyon Yarışması'na il genelindeki 30 farklı okuldan 200 eser katıldı. 1-15 mayısta seçici kurulun değerlendirdiği eserler arasından 18’i ödüle layık görüldü. Ödül töreni ise, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 100’üncü yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, 20 mayısta Denizli Ticaret Odası’nda gerçekleştirildi.
 
İLGİ BÜYÜKTÜ
Derneğin yönetim kurulu üyeleri, danışman öğretmenler ve dereceye giren öğrenciler ile ailelerinin büyük ilgi gösterdiği törene DTO Başkan Yardımcısı Melek Sözkesen ve Genel Sekreteri Ali Rıza Tekin ile AYSİAD Başkanı Mahmut Catlık’ın yanı sıra Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şener Bayram da katıldı.
 
SÖZKESEN: “DTO'DA EĞİTİM DENİLİNCE SEFERBERLİK İLAN EDİLİR"
Törenin açış konuşmasını yapan Denizli Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Melek Sözkesen, çocukların eserlerinden çok etkilendiğini belirterek, bazı resimlerin ders niteliğinde olduğunu kendisinin de zaman zaman seminer ve konferanslarda bunları kullanmak istediğini söyledi. Sözkesen, "İnanın çok etkilendim bu eserlerden; telif haklarını ödemek koşuluyla faydalanmak da isterim. Sizler gibi başarılı gençleri görünce bir kez daha fark ettik ki, ülkemizin geleceği emin ellerde. Hepinizi kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum. Denizli Ticaret Odası olarak, eğitim ile gençlerimiz ve çocuklarımız söz konusu olduğunda, elimizden gelen her şeyi yaptık, yapıyoruz. Geleceğimizi elbirliğiyle en iyi şekilde inşa edelim istiyoruz" dedi.
 
CATLIK, DTO BAŞKANI ERDOĞAN İLE YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR ETTİ
AYSİAD Başkanı Mahmut Catlık ise, eserleri kitap haline getireceklerini müjdeledi. Catlık, “Cumhuriyetimizi kuran Ulu Önder Atatürk, ülkemizin geleceğini gençlere emanet etmiş; biz de iş adamları olarak geleceğimizin emanet edildiği gençlerin geleceği nasıl tasarlayacaklarını, nasıl hayal ettiklerini görmek ve irdelemek istedik. Bu anlamda, bir iş dünyası sivil toplum örgütü olarak, yarışmaya katılan gençler sayesinde çok önemli veriler elde ettik. Bu verileri Pamukkale Üniversitesi Sosyoloji ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ile paylaşarak bilimsel bir çalışma haline getireceğiz. Ayrıca, kompozisyon ve resimleri bir kitap haline getirerek, kamuoyuyla da paylaşacağız. Yarışmamızın her aşamasında bizden emeğini ve desteğini esirgemeyen sayın Sözkesen ile böyle bir projeyle kapısını çaldığımızda bizi geri çevirmeyen ve tereddütsüz sahip çıkan Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanımız sayın Uğur Erdoğan’a derneğimiz, okullarımız ve ailelerimiz adına teşekkür ederim" diye konuştu.
 
ÖDÜLLERİNİ BAŞARILI YÖNETİCİLERDEN ALDILAR
Konuşmalarının ardından resim ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini AYSİAD Başkanı Mahmut Catlık, Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Melek Sözkesen, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şener Bayram, Ticaret Odası Genel Sekreteri Ali Rıza Tekin ile AYSİAD’ın eski başkanlarından Kemal Yamuç ile yönetim kurulu üyelerinden Abdurrahman Demirdak, Erol Akça ve Bilgehan Seçal verdi.
 
HAYALLERİNİ ANLATTILAR
Öğrenciler, ödüllerini alırken neyi hayal ederek resmettiklerini ya da kompozisyonlarını kaleme aldıklarını anlattı. 
 
ÖĞRENCİLERİN ADINA HATIRA ORMANI OLUŞTURULDU
Öğrenciler için oluşturulan hatıra ormanında, isimlerine ikişer fidan dikildi; sertifikaları kendilerine teslim edildi. Dereceye giren öğrenciler aynı zamanda 21-22 haziranda, Manisa'da Denizlili iş adamı Ahmet Nazif Zorlu'ya ait Vestel City’e inceleme gezisine götürülecek.
 
VESTEL CITY YOLCUSU ÇOCUKLAR, SANAT VE BİLİME MERAKLI
Ödül alan eserler arasında dikkat çeken unsur, çocuklarda sanatsal ve bilimsel çalışmalara daha çok yönelim bulunduğunun tespiti oldu.
Tören, toplu fotoğraf karesiyle son buldu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Başkan Erdoğan, üyelerine gidiyor ve dinliyor
Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, üyelerini iş yerlerinde ziyaret ederek dinliyor; sektörlerini...

Haberi Oku