DTO ile Ekonomi:
banner175
Facebook'un Anadolu'daki ilk istasyonu için imzalar atıldı
Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan ve Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ile Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili’nin yanı sıra DTO Genel Sekreteri Ali Rıza Tekin, TOBB Denizli Genç Girişimciler Kurulu (GGK) İl İcra Komitesi Başkanı Sinan Salgar ile GGK İl İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Umut Semercialbaz, GGK İl İcra Komitesi Üyeleri Oğuz Atakan Erdoğan, Yunus Çiftçi, Halil Alptuğ Önal, İbrahim Özdemir, GGK Üyesi Özge Solakoğlu ile Kaan Dobruca ve Önceki Dönem TOBB Denizli Genç Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi Başkanı Civan Sözkesen’in de hazır bulunduğu bir törenle, Denizli Facebook İstasyon’un protokolü imzalandı.
 
AĞUSTOSTA MÜJDESİNİ VERDİĞİ PROJENİN, 3 AYDA İMZASINI ATTI
Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, ilki TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katılımıyla Eylül ayında İstanbul Maslak’ta düzenlenen törenle açılan Facebook İstasyon’un 2.’sinin Denizli’de kurulacağını, o törenin ardından Denizlililer’e müjdelemişti. Bu önemli projeyi hayata geçirmek üzere, 2 ay içinde de protokolünü imzaladı.
 
BAŞKAN ERDOĞAN: “BAŞTA KOBİ’LERİMİZ OLMAK ÜZERE TÜM DENİZLİ’MİZE HAYIRLI OLSUN”
KOBİ’ler ile yeni girişimcileri hızla dijital ortamla tanıştırmak, çocuklar ile gençlerin modern teknolojiyle bağının güvenilir ve sağlam olmasını sağlamak amacıyla attıkları adımın, hayırlı ve uğurlu olmasını temenni eden DTO Başkanı Uğur Erdoğan, “Yarınlarımızın teminatı gençlerimiz ile girişimcilerimizin, kendilerini geliştirmelerine katkı sağlayarak uluslararası rekabet ortamında ellerini güçlendirmek için elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz. Girişimcilik eğitimlerimizle, Denizli’mize yılda 2300 sertifikalı yeni girişimci kazandırıyoruz. Denizli Ticaret Odası olarak, bir süredir de, kendi alanında Türkiye’nin en büyük teşkilatı olan TOBB Genç Girişimci Kurulumuzun İl İcra Komitesi üyelerimizle, bu konunun üzerinde çalışıyorduk. İstanbul’daki Facebook İstasyon’dan da büyük ve etkin bir istasyonu, bu protokol sayesinde Denizli’mize kazandıracak, Anadolu’daki ilk istasyonu açacağız. Şimdiden herkese hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.​
 
BAŞKAN ERDOĞAN: “DENİZLİ’NİN KALKINMASINDA ÇIĞIR AÇACAKTIR”
Facebook İstasyon’un eğitim, girişimcilik ve istihdam olmak üzere 3 ana odak alanda çalışacağını da anlatan Başkan Erdoğan, istasyon sayesinde, girişimcilerin dijital araçlar yardımıyla satış ve pazarlama yetkinliklerinin geliştirileceğini, böylelikle girişimlerinin sınır ötesi müşterilere ulaşmasının da destekleneceğini vurguladı. Dijital araçları kullanabilen, girişimcilikle ilgili çeşitli eğitimler alan ve düzenlenen etkinliklere katılım sağlayanların girişimlerinin küresel ölçekte rekabet edebilecek kapasiteye erişmelerini hedeflediklerini de belirten Başkan Erdoğan, “Kapasitesini geliştirecek girişimlerimizle, girişimcilik ekosistemimizin de büyümesini ve güçlenmesini amaçlıyoruz. Bireyler ile işletmelerin, finansal okuryazarlık eğitimleri aracılığıyla, kişisel mali yönetimlerini doğru yapabilmeleri ve kayıt dışı ekonominin önüne geçilmesine katkı sağlanması da amaçlarımız arasında. Bu sayede ayrıca, gençler için sağlıklı bir finansal gelecek inşa edilmesini de destekliyoruz.” diye konuştu.
 
HABİTAT BAŞKANI HAZIR, DTO BAŞKANI ERDOĞAN İLE YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR ETTİ
DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan’a, samimi ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür eden Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ise, Denizli Ticaret Odası ile birlikte yürütecekleri, İstanbul’da açılan Facebook İstasyonu’un bölgesel ayağını oluşturacak bölgesel istasyonun, her yaştan ve her kesimden vatandaşa çok şey katacağına inandıklarını dile getirdi. Hazır, “Bu istasyon, bireyler ile işletmelerin bilgi teknolojileri uzmanlığını, kişisel gelişimlerini ve kapasitelerini geliştirerek bilgi toplumuna dönüşüm sürecimizi hızlandıracak. Bilgi ve iletişim teknolojileri eğitimleriyle birlikte bulut bilişim, internet güvenliği, sosyal medyanın doğru kullanımı konularındaki farkındalığın artırılmasının yanı sıra gençlere yönelik çevrimiçi emniyet konusundaki farkındalığı da artıracak eğitimlerle, gençlerin sosyal medya araçlarındaki güvenlik kurallarını öğrenmeleri ve online ortamda kişisel bilgi güvenliklerini en doğru şekilde sağlamaları mümkün kılınacak. Gençlere bilgisayar ve temel bilgisayar programlarını kullanma becerilerinin kazandırılmasının yanında çocuklara kodlama, programlama, yazılım temel becerisi ile algoritmik düşünme yetisinin kazandırılmasını da sağlayacak. Gençlerin ve çocukların, tanıtımlar yoluyla bilgi teknolojileri konusunda bilgi edinmelerinin önünü açacak. Tüm bunlarla birlikte, gençlere nesnelerin interneti ve yazılım konusunda temel becerilerin kazandırılması ile öğrencilerin yazılıma ilgisinin artırılması, gençler için kalıcı öğrenmeyi sağlayan eğitim çalışmalarının yapılması, girişimcilere yönelik kapasite geliştirici eğitim ve programlarla girişimcilere yönelik ilham buluşmaları etkinlikleri gerçekleştirilmesi amacıyla, böyle bir proje hazırlandı. Başarılı ve kurumuna dinamizm getiren faaliyetleriyle bildiğimiz Denizli Ticaret Odası Başkanımız Sayın Uğur Erdoğan da bizim bu çabamızın hayat bulması anlamında çok önemli bir destek sağladı. Kendisine ve yönetimine, teşekkür ederiz.” dedi.
 
FACEBOOK İSTASYON, HERKESE HİZMET VERECEK
Facebook İstasyon’dan, herkes faydalanabilecek. Eğitimler ile etkinlikler, Facebook ile proje ortakları tarafından düzenlenecek. Tüm aktiviteler, ücretsiz olacak. İstasyon, kendi etkinliklerini düzenlemek isteyenlere de, içerik doğrultusunda imkan tanıyacak.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Başkan Erdoğan, üyelerine gidiyor ve dinliyor
Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, üyelerini iş yerlerinde ziyaret ederek dinliyor; sektörlerini...

Haberi Oku