DTO ile Ekonomi:
banner175
İstanbul'dan sonra ikinci Facebook İstasyon Denizli'ye açılıyor
İstanbul’daki Facebook İstasyon açılışına TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Facebook Kamu Politikaları EMEA Direktörü Ebele Okobi, Facebook Afrika, Orta Doğu ve Türkiye Bölge Direktörü Ari Keşişoğlu ile Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır ile çok sayıda davetli katıldı. Protokoldeki davetliler arasında TOBB Ticaret Odaları Konseyi Üyesi Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Soyfidan, TOBB Denizli Genç Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi Üyesi Oğuz Atakan Erdoğan ile Kaan Dobruca ve Önceki Dönem TOBB Denizli Genç Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi Başkanı Civan Sözkesen de yer aldı.
 
HİSARCIKLIOĞLU: “KÜRESEL TEKNOLOJİ DEVLERİYLE PROJELER ÜRETİYORUZ”
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye nüfusunun yüzde 93’ünün mobil cihaz kullandığını hatırlatarak, “Yüzde 63’ümüz ise, sosyal medya kullanıcısı. Sosyal medyayı en çok kullanan ülkeler arasındayız. Yani dijital dünyadaki her gelişmeyi biliyoruz; çünkü yakından takip ediyoruz... Fakat böyle bir imkânı, iş üretmek, işimizi geliştirmek için değil, çoğunlukla laflamak amacıyla kullanıyoruz. İşte bu gidişatı tersine çevirmek ve girişimcilerimiz ile KOBİ’leri, iş yapmak üzere dijital ortama taşımak istiyoruz. Tüm dünya da buraya doğru gidiyor. Artık herkes işini, ticaretini, sosyal hayatını, sanal ortama kaydırıyor. Biz de TOBB olarak, özel sektörün dijitalleşmesini ve yeni nesil girişimciliğin gelişmesini hedefledik; bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Turkcell ile birlikte, geleceği yazan kadınlar projesini gerçekleştirdik. Şeker Mühendisi Zeynep’in reklamını TV’de izlemişsinizdir. Coca-Cola ile birlikte 30 ilde 9.000 kadın için teknoloji ve girişimcilik eğitimleri düzenledik. Vodafone ile KOBİ’lerimizin dijital dönüşümüne öncülük ediyoruz. Facebook ile She Means Business Projesi’ni gerçekleştirdik. 20 ilde 5.000 kadına, dijital pazarlama eğitimi verdik; sosyal medya platformlarında satış yapmanın yollarını öğrettik. Yine Facebook’la bu merkezde de iş birliğine gittik. Hayırlı olsun.” diye konuştu.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Hisarcıklıoğlu, konuşmasında, örnek bir iş birliğiyle Denizli'ye de bir Facebook İstasyon kazandıracaklarını açıkladığı Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan ile Pamukkale Belediye Başkanı Av. Avni Örki’yi de kutladı. Başkan Erdoğan’ın başarılı ve takdir toplayan çalışmalarını yakından takip ettiklerini de vurguladı.



BAŞKAN ERDOĞAN, DENİZLİLİLER'E MÜJDEYİ İSTANBUL'DAN VERDİ

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, törenin ardından hemşehrilerine, Facebook İstasyon’un ikincisini, Pamukkale Belediyesi’nin de katkılarıyla Denizli'de kuracaklarını müjdeledi. Özellikle KOBİ’ler ile yeni girişimcileri, hızla dijital ortamla tanıştırmak istediklerini dile getiren Başkan Erdoğan, “TOBB ve Denizli Ticaret Odası olarak, kendi alanında Türkiye’nin en büyük teşkilatı olan TOBB Genç Girişimci Kurullarımızdaki üyelerimizle, bunun üzerinde çalışıyoruz. İlki İstanbul’da açılan Facebook İstasyon’un bir benzerini, Pamukkale Belediyesi ve Belediye Başkanımız sayın Avni Örki’nin katkı ve destekleriyle Denizli’mizde hayata geçireceğiz. İlk hazırlıklarımızı tamamladık. Kendisine ve bu konuda yoğun çaba harcayan Başkan Yardımcısı sayın Ayhan Soyfidan'a çok teşekkür ediyorum. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.​

GENÇ BAŞKAN, GENÇLERİN YANINDA
DTO İLE PAMUKKALE BELEDİYESİ, ‘FACEBOOK İSTASYON’ AÇACAK
Pamukkale Belediye Başkanı Av. Avni Örki ise, DTO Başkanı Uğur Erdoğan’ın böyle bir teklifle geldiğinde, genç bir başkan olarak gençlerin yararına bir girişime “Hayır” demeyi bir an bile düşünmediğinin altını çizdi. Başkan Erdoğan’a, kendilerine de rehberlik eden yapıcı yaklaşımından dolayı teşekkür etti. Örki, “Biz gerekli yeri kendilerine tahsis edeceğiz. Böylelikle, o yapımızı da daha etkin ve aktif bir şekilde değerlendireceğiz. Yarınımızın teminatı olarak gördüğümüz, geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimiz için ne yapsak azdır! Şimdiden hayırlı olsun.” diye konuştu.

BAŞKAN ÖRKİ: ‘’GENÇLERİMİZ İLE ÇOCUKLARIMIZIN, TEKNOLOJİ ÇAĞINI ISKALAMAMASI ANLAMINDA ÖNEMLİ BİR ADIM ATTIK’’
Pamukkale Belediyesi olarak her zaman gelişen ve hızla büyüyen teknolojiyi yakından takip ettiklerini ve bu alanda önemli çalışmalar da yürüttüklerini kaydeden Belediye Başkanı Avni Örki, “Küresel ekonomiyi incelediğimizde, artık en önemli şirketlerin yazılım ve bilişim sektöründeki şirketler olduklarını görüyoruz. Dünya, bu yönde ilerliyor. Biz de bu nedenle, gençlerimizin ve çocuklarımızın teknoloji çağını ıskalamaması anlamında önemli bir adım attık. Yaptığımız görüşmeler ve temaslar sonucunda, bir karara vardık; Facebook İstasyon’un ikincisini Denizli Ticaret Odası ile iş birliği içinde şehrimize kazandıracağız. Yazılım alanında da önemli bir katkı sağlayacak olan İstasyon’da robotik kodlamadan yapay zekâ çalışmalarına kadar birçok farklı alanda her yaştan insana yönelik eğitimler düzenlenecek. Böylelikle, geleceği de yakalamış olacağız.” dedi.

NEDEN FACEBOOK?
Facebook, 2,4 milyarı aşan kullanıcı sayısıyla, dünyanın en büyük sosyal platformu! 2019’da kullanıcı sayısı 200 milyon kişi arttı. Yani son 1 senede, Türkiye’nin 2,5 katı bir nüfusu daha bünyesine kattı. Ayrıca, dünya çapında, 80 milyon KOBİ’nin sayfası da Facebook’da bulunuyor.
Facebook İstasyon’da yeni nesil girişimcilerin ihtiyaç duyduğu her şey olacak. İstasyon, bilgiye ve müşteriye ulaşmak, bilgi ve iletişim ağı kurmak için müthiş fırsatlar sunacak. İşletmelerin küresel pazara ulaşmasının önünü açacak.
Dijital ortamla ilgili atölye çalışmalarına, ev sahipliği yapacak. Başta girişimciler olmak üzere dileyen herkes, siber güvenlikten sosyal medya kullanımına hatta blockchaine kadar birçok konuda, Facebook İstasyon’da eğitim alacak. Facebook’un geliştirdiği araçlar hakkında bilgi edinerek, işlerini geliştirecek. Aynı zamanda, Facebook’taki İş Fırsatları, gençlerin iş bulmasına da yardımcı olacak... İş arayanları destekleyerek, istihdama katkı sağlayacak.

FACEBOOK İSTASYON, SADECE GİRİŞİMCİ GENÇLERE HİZMET ETMEYECEK
Facebook İstasyon’un programları, herkese açık olacak. İsteyenler, tüm aktivitelere ücretsiz katılabilecekler. Eğitim oturumları ve etkinlikler, Facebook ile proje ortakları tarafından düzenlenecek. İstasyon, kendi etkinliklerini düzenlemek isteyen insanlar ile kurumlara da kapılarını açacak.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Başkan Erdoğan, üyelerine gidiyor ve dinliyor
Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, üyelerini iş yerlerinde ziyaret ederek dinliyor; sektörlerini...

Haberi Oku