DTO ile Ekonomi:
banner175
KOSGEB'in Yurtdışı Pazar Destek Programı büyük ilgi gördü

DTO’daki Yurtdışı Pazar Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı’na, KOSGEB Denizli İl Müdürü Aziz Acar ve Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan’ın yanı sıra çok sayıda DTO üyesi ile çalışanı katıldı.

 

BAŞKAN ERDOĞAN: “UZMAN KADROLARIMIZLA, GECE GÜNDÜZ DEMEDEN DENİZLİ’MİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Toplantının başında DTO Başkanı Uğur Erdoğan, odalarının yönetim kadroları ve her biri alanında uzmanlaşmış personeliyle, özellikle son birkaç yılda Denizli’de birçok ilke imza attığına dikkat çekti. Başkan Erdoğan, “Denizli tarihinde ilk defa, Avrupa Birliği fonlarından 5 milyon Euro’luk destek sağladık. Bu sayede, Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projemiz ile daha nitelikli ve katma değerli tekstil üretimi için Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde üyelerimizin ortak kullanımına açık bir tesis kurup, danışmanlık hizmetleri vereceğiz. Geçen ay, TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ticaret Bakan Yardımcımız Sayın Rıza Tuna Turagay’la birlikte ilkini İstanbul’da açtığımız, Facebook İstasyon’un ikincisini Denizli’mizde kuracağız. Bu istasyon, firmalarımıza, bilgiye ve müşteriye ulaşmak ile network oluşturmak için fırsatlar sunacak. Burası ayrıca, işletmelerimizin küresel pazara ulaşmalarının da önünü açacak. Gelecek ay, GEKA tarafından desteklenen teknik projemiz kapsamında, Denizli’de ilk defa İngilizce Dış Ticaret Eğitimi’ni gerçekleştireceğiz. Bu yıl ayrıca, TOBB MEYBEM iş birliğiyle, ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapanlar ile emlak danışmanlığı alanlarında ki 250’ye yakın üyemize, Mesleki Yeterlilik Belgesi verdik. Tüm bu çalışmaların yanında yeni bir adım daha atıyoruz… KOSGEB İl Müdürümüzle birlikte, sizlere, Yeni Yurtdışı Pazar Desteği Programı’nı açıklayacağız.” dedi.

 

BAŞKAN ERDOĞAN: “PROJE ÜRETMEK KADAR, DİĞER KURUMLARLA İŞ BİRLİĞİYLE HAREKET EDEBİLMEK DE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Başkan Erdoğan, vatandaşlar ile üyelerinin donanımlı hale gelebilmeleri için kurumlarla iş birliği halinde projeler yürüttüklerini de anlattı. Erdoğan, “İnsanımızı, geleceğe hazırlayacak her türlü çaba, bizim için eşsiz bir servet değerindedir. Girişimciliğe adım atan vatandaşlarımızın, iş kurma aşamasında ihtiyaç duyacakları, danışmanlık ve eğitim ihtiyaçlarını da bünyemizdeki Denizli ABİGEM ile karşılamaya çalışıyoruz… Bu anlamda, işletmemiz Denizli ABİGEM, başta KOBİ’lerin kurumsallaşma, pazarlama, üretim ve markalaşma alanlarında olmak üzere, ihtiyaç duydukları tüm konularda eğitim ve danışmanlık hizmeti veriyor. Abigem uzmanlarımız ve idarecilerimizle, yıllık bir takvim de oluşturduk. Bu yıl, birbirini destekleyici farklı konularda 24 eğitim gerçekleştireceğiz. Bunlardan üçü ekimde; içeriklerini internet sitemizden takip edebilir, siz de başvurabilirsiniz.” diye konuştu.

 

BAŞKAN ERDOĞAN: “ÇOK SAYIDA İŞ BİRLİĞİNE İMZA ATTIĞIMIZ KOSGEB, ANA ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZDANDIR”

DTO Başkanı Erdoğan ayrıca, KOSGEB ile de çok sayıda iş birliği gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Erdoğan, “Özellikle, meslek edindirmeye yönelik gayretler ile yeteneklerin keşfedilip işlenmesi, bunların zamanla topluma faydalı işler ve projelere dönüştürülerek ekonomiye kazandırılması, bizim için çok önemli ve değerli! Bu amaç doğrultusunda, KOSGEB ile birlikte, yurt içi ve yurt dışı fuarları, yıllık 600 üyemizin ziyaret etmesini sağlıyoruz. Sadece bu yıl Almanya’daki Berlin İnşaat Fuarı’na 35 firmamızı, İspanya’daki Barselona ITMA Tekstil Makinaları Fuarı’na 100 firmamızı, Rusya’daki Moskova Heimtekstil Fuarı’na da 40 firmamızı yolladık. Köln’deki Anuga Gıda Fuarı için de 7 Ekim’de 36 firmamızla birlikte yola çıktık. Kasım ayındaki, Sırbistan'ın başkenti Belgrad’daki Mobilya Dekorasyon ve İnşaat Fuarı’na da Kosgeb desteğiyle, çok sayıda üyemizi göndereceğiz. Ayrıca, ocak ayında Almanya’daki Frankfurt Heimtekstil 2020 Fuarı’na da KOSGEB desteğiyle Denizli tarihindeki en güçlü ziyareti sağlamak için çalışmalarımıza başladık. Üyelerimizi, bu fuara Denizli tarihinde ilk defa, Kosgeb’den destek sağlayarak göndereceğiz. Öte yandan, bu yıl yurt içinde de UNISERA Seramik Fuarı, Evteks Fuarı ile Yapı Endüstri Fuarı’na gittik. Önümüzdeki günlerde ise Güvenlik Ekipmanları, INTERMOB ve Ambalaj Fuarlarına da yaklaşık 40’ar firmamızla gideceğiz. İşte tüm bu çalışmalarımızı daha verimli ve hızlı yürütebilmek adına, odamızda Kosgeb Temsilcilik Ofisi açtık. Denizli Ticaret Odamızın bünyesinde bulunan Denizli Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi Eğitim ve Danışmanlık Anonim Şirketimiz vasıtasıyla da, bunları tamamlayıcı, bazı çalışmalar yürütüyoruz. Aydın ve Muğla gibi çevre illere de hizmet veriyoruz. Bu olanaktan, sizler de faydalanabilirsiniz.” dedi.

 

BAŞKAN ERDOĞAN: “BÖLGESİNDE ÖNEMLİ BİR MERKEZ HALİNE GELMİŞ DENİZLİ ABİGEM’İN İMKANLARINDAN HERKES FAYDALANABİLİR”

Bireyleri, üretim ve istihdama kazandıracak mesleki eğitimleri de önemsediklerini belirten Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, o nedenle, her fırsatta şehirdeki diğer kurumlarla birlikte hareket ettiklerini kaydetti. Başkan Erdoğan, “Onlarla birlikte, bugüne kadar moda tasarım kursu, ısı, ses, ışık ve su yalıtımı kursu, uzman kaynakçılık kursu, e-ticaret, e-ihracat ve dijital dönüşüm eğitimleri düzenledik. Tüm bunları, yeni iş kurmayı düşünenleri yetiştirdiğimiz, KOSGEB ve İŞKUR ile birlikte yürüttüğümüz Girişimcilik Eğitimlerimizle de taçlandırdık. Denizli Ticaret Odamızda gerçekleştirdiğimiz girişimcilik eğitimlerimiz, büyük ilgi görüyor. Yılda 2000 mezun veriyoruz. Bunların en az yüzde 10’u, kendi işini kuruyor; istihdam sağlıyor. Bu konuda özellikle KOSGEB Başkanı değerli hocamız Prof. Dr. Sayın Cevahir Uzkurt’a, yakın ilgi ve desteklerinden dolayı, bu vesileyle huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Türkiye’de bu destekten faydalanan odaların arasında olmanın mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz. Denizli Ticaret Odamız, bugün burada olduğu gibi, her zaman ülkemiz ve insanımızın yararına her türlü girişimde, iş birliğine hazırdır ve açıktır. Ekonomik kalkınmanın ana unsurlarından birinin, iyi yetişmiş girişimci bireylerin, iş hayatına kazandırılması olduğuna inanıyoruz… O nedenle de, gerek vatandaşlarımızın gerekse üyelerimizin fuarlar ve eğitimler gibi çeşitli faaliyetlerle mesleki donanımlarını artırmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Bu sayede, günümüzün rekabet koşullarına hazır hale gelmelerini istiyoruz. Girişimci bireylerin yeni iş imkânı, yeni iş yerleri ve yeni istihdam oluşturması için düşünülen her türlü projeyi, var gücümüzle destekliyoruz.” diye konuştu.

 

KOSGEB MÜDÜRÜ ACAR, BAŞKAN ERDOĞAN’A YAPICI YAKLAŞIMINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR ETTİ

DTO Başkanı Erdoğan’dan sonra ise KOSGEB Denizli İl Müdürü Aziz Acar konuştu. Öncelikle, Başkan Erdoğan’a kendilerine sağladığı destek ve yapıcı yaklaşımından dolayı teşekkür eden Acar, bunun iş birliğiyle daha çok iş yapma azmini artırdığını ifade etti.

 

İŞLETMENİN 1 YIL ÖNCE KURULMUŞ OLMASI GEREKİYOR

KOSGEB Denizli Müdürü Aziz Acar, son günlerde ortaya çıkan dolandırıcılık olaylarıyla ilgili de uyarıda bulundu. KOSGEB’in hiçbir zaman herhangi bir KOBİ’yi arayıp, “Krediniz onaylandı, bunun için ücret ödemeniz gerekiyor.” şeklinde bir uyarı yapmadığını vurgulayan Acar, KOBİ’lere bununla ilgili dikkatli olmalarını tembihledi.

Öte yandan, Yeni Yurt Dışı Destek Programı’na kimlerin başvurabileceğini de dile getiren Acar, “Başvuru şartları arasında, işletmemizin son mali yıl verilerinin onaylanması yani en az bir yıl önce kurulmuş olması ve bilanço esasına göre defter tutması var. Bu iki şartı taşıyan ve KOSGEB'e kayıtlı her KOBİ’miz, bu destek programımıza başvurabiliyor. İşletmelerimiz, bu programımızdan sadece bir kez faydalanabiliyorlar.” dedi.

 

BAŞVURU SÜRECİNİ ANLATTI

İşletmelerin başvurularını e-devlet üzerinden yapacağını hatırlatan İl Müdürü Acar, “Müdürlük olarak başvuruları inceledikten sonra, herhangi bir eksiklik yoksa projeyi kurula sevk ediyoruz. Kurul içerisindeki üniversite hocalarımızla, sizleri dinleyerek değerlendirme yapıyoruz. Eğer projeniz kabul edilirse, taahhütnameyi sistemden onaylıyorsunuz ve projeniz başlamış oluyor.” diye konuştu.

 

YENİ YURTDIŞI PAZAR DESTEK PROGRAMI NELERİ KAPSIYOR?

Konuşmasının sonunda destek programının ayrıntılarını da aktaran Acar, katılımcılara, “Yurt dışındaki fuar ve iş seyahati giderlerinizi destekliyoruz. Ticaret Bakanlığımız tarafından yayınlanmış yurt dışı fuarlara katılım sağlamak istediğinizde, size destek sağlıyoruz. İşletmelerimizin temsilcilerine, hem bu fuarlara gidiş ve konaklama hem de ekonomi sınıfı gidiş dönüş uçak biletleri ile ulaşım giderlerine dair destek veriyoruz. Ayrıca, test, analiz ve belgelendirme gideri desteği ile yurt içinde ve yurt dışındaki laboratuvarlarda ihracata konu ürünler ile ilgili yaptıracağınız veya alacağınız belgelerle ilgili projeleriniz için sizleri destekleyebiliyoruz. Yurt Dışı Fuar ve Seyahat Giderleri, Personel Giderleri, Yazılım ve Donanım Giderleri, Tanıtım Giderleri, Test Analiz ve Belgelendirme Giderleri ile Hizmet Alım Giderleri olmak üzere, 6 başlıkta topladığımız Yeni Yurt Dışı Pazar Desteği Proje Bazlı Destek Programımızın süresi, en az 6 ay, en fazla 24 ay. Toplam destek miktarı ise, %70’i geri ödemesiz, %30’u geri ödemeli olarak işletme başına 300.000 TL. Personel giderleri, Yazılım ve Donanım Giderleri, Tanıtım Giderleri, Test Analiz ve Belgelendirme Giderleri ve Hizmet Alım Giderlerinde destek üst limiti 100 bin TL; Yurt Dışı Fuar ve Seyahat Giderlerinde ise 150 bin TL. Özetle, %100 oranında sizlere katkı sağlayacak bugüne kadar çıkmış en güzel desteklerden biriyle karşınızdayız. Bu, Denizli’mize de çok uygun bir destek programı. Başvurularınızı bekliyoruz.” diye seslendi.

Toplantı, KOSGEB Müdürü Acar’ın, katılımcıların sorularını yanıtlamasıyla sona erdi.

İlgilenenler, Yeni Yurtdışı Pazar Destek Programı’nın ayrıntılarına https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/detay/7137/yurtdisi-pazar-destek-programi-yururluge-girdi internet adresinden ulaşabiliyorlar. Başvuru için ise, https://edevlet.kosgeb.gov.tr/ sayfasından “Yurt Dışı Pazar Destek” diye aratarak ya da tüm hizmetlerin listelendiği https://edevlet.kosgeb.gov.tr/EHizmetler/TumHizmetler sayfasından ilgili sayfaya erişilmesi gerekiyor.

 

banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Başkan Erdoğan, üyelerine gidiyor ve dinliyor
Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, üyelerini iş yerlerinde ziyaret ederek dinliyor; sektörlerini...

Haberi Oku