DTO ile Ekonomi:
banner175
Mesleki ve Teknik Eğitim Yetkinlik Geliştirme Merkezi Kuruluyor
Denizli Ticaret Odası; Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nin iş birliğiyle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi - Tekstil Teknolojisi Sektörel Mükemmeliyet Merkezi Kurulması Yoluyla Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması Hibe Programı (METEK – III) kapsamında Tekstil Teknolojisi Sektörel Mükemmeliyet Merkezi Kurulması Yoluyla Mesleki Eğitimin Kalitesinin Artırılması Projesi’ni hazırladı. Projenin tanıtımı için Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, Denizli Organize Sanayi Bölgesi (DOSB) Başkanı Abdülkadir Uslu, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Abdullah Mersin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Denizli İl Milli Eğitim (MEM) Müdürü Süleyman Ekici, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sefa Gökalp, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Denizli Müdürü Dr. Aziz Acar, DOSB Müdürü Ahmet Taş, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, Ticaret İl Müdürü Cihat Özdemir, DTO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile ilgili komitelerinin üyelerinin katılımıyla bir toplantı düzenledi.
 
BAŞKAN ERDOĞAN, OSB BAŞKANI USLU’YA TEŞEKKÜR ETTİ
 
Başkan Erdoğan, toplantının açış konuşmasında, tekstil sektöründe büyük bir değişim başlattıklarını vurguladı. Erdoğan, “İstedik ki bu çabamızla elde edilecek kazanım, bütünsel bir dönüşüm olsun. Şimdi bunun için günümüz piyasasının ve sektörümüzün gereksinimlerini karşılayacak ve modernizasyonumuzu tamamlayacak yeni bir adım atıyoruz; Mesleki ve Teknik Eğitim Yetkinlik Geliştirme Merkezi’mizi kuruyoruz. Detaylı bir proje hazırladık; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’mızın Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması Hibe Programı kapsamında da kabul edildi. Bu projemizle mesleki eğitimin kalitesini artıracağız. Teknik kapasitemizi yükseltecek, makina parkımızı güçlendireceğiz. Denizli Organize Sanayi Bölgemiz, yine proje ortağımız. Bugüne kadar sanayicilerimizin ve bizlerin taleplerini geri çevirmeyen, bu merkezimizi kuracağımız alanı projemiz için tahsis eden Denizli Organize Sanayi Bölgemizin Başkanı Sayın Abdülkadir Uslu’ya, iş dünyamız adına teşekkür ediyorum” dedi.
 
BAŞKAN ERDOĞAN: PROJEMİZ, AVRUPA BİRLİĞİ DESTEKLİ
 
Başkan Erdoğan, proje sayesinde Denizli’de teknik tekstille ilgili teknoloji üssünün vasfının da genişleyip gelişeceğinin altını çizdi. Erdoğan, “Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur!’ Yarınlarımız olan çocuklarımız, gençlerimiz ve onların çok daha iyi bir eğitim almaları, göreve geldiğimiz günden bu yana hep önceliğimiz oldu; bundan sonra da öyle olacak. Denizli Teknik Tekstil Merkezi, Tekstil Teknolojisi Sektörel Mükemmeliyet Merkezimiz ile Mesleki Eğitim Merkezimizi aynı çatı altında buluşturarak, sektörümüzün beklenti ve ihtiyaçlarını tek noktadan karşılayacağız. Vereceğimiz eğitimlerle, mesleki ve teknik eğitim öğretmenlerimizin piyasanın işleyişine hâkim olmalarını sağlayacağız. Eğitimin kalitesini artıracak; zaman kaybını önleyecek, verimliliğimizi yükselteceğiz. Sektörün nitelikli eleman arayışının karşılanmasına destek sağlayacağız. Yüzde 90’ı hibe 511 bin 627 euro bütçeli projemiz, Avrupa Birliği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız tarafından finanse ediliyor. 18 ay sürecek projemiz kapsamında mesleki eğitimde deneyimli sivil toplum kuruluşlarımız ile iş dünyamız ve eğitim kurumlarımızın temsilcilerinden 500 kişiye yönelik çeşitli faaliyetlerimiz de olacak. Projemiz, Denizli’mize hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.
 
EKİCİ: DENİZLİ TİCARET ODAMIZ, BİZE FARKLI ALANLARDA DESTEK VERİYOR
 
Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici de konuşmasında, Denizli Ticaret Odası’nın eğitime verdiği destekleri dile getirdi ve teşekkür etti. İl Müdürü Ekici, “Türkiye'de Millî Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan 25 sektörel mükemmeliyet merkezi var. 25 pilot ilden biri de Denizli; bu da bizim için gurur verici. Denizli Ticaret Odamız, bize o kadar farklı alanda destek veriyor; bu en önemlilerinden biri. Denizli, tekstil ihracatıyla ekonomide çok ciddi bir aktör. Bunu gençlerimize yeni nesile de taşımamız gerekiyor. Bu konuda eğitim işi bizde; destek işi sizde Başkanım. Sektörel Mükemmeliyet Merkezimizle, bu iş birliğimizi hep beraber daha ileriye taşıyacağımızı düşünüyorum. OSB Başkanımıza, Ticaret Odamıza ve Başkanımıza, sektör temsilcilerimize vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
 
KAYMAKAM USLU: BU PROJE, ARA ELEMAN İHTİYACINI KARŞILAYACAKTIR
 
Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu ise projenin ara eleman sıkıntısına çözüm olacağını ifade etti. Kurumlar arasındaki örnek uyum ve iş birliğinden dolayı idarecilerini kutladı. Uslu, “Sanayi sektörü temsilcilerimiz, ara eleman azlığından yakınıyorlar. (Bize mühendisten daha ziyade teknisyen ve tekniker yetiştirin) diye talepte bulunuyorlar. Ticaret Odamızın bu projesi sayesinde özellikle sanayicimizin ihtiyacını duyduğu daha nitelikli ara kademe eleman yetiştirilecek ve tekstil sektörümüzün emrine sunulacak. Tabii burada tek bir kurumun ve bir kişinin emeği yok. Burada ortak bir çalışma olduğunu görüyoruz. Ticaret Odamız, Organize Sanayi Bölgemiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile onlara destek sağlayan diğer paydaşlar var. Ben, bu ve benzeri projeleri hazırlayarak Avrupa Birliği'ne aktardığımız kaynaklardan daha fazlasını Türkiye'mize dönüşünü sağlayan, emeği olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu projeler hayata geçirilirken Avrupa Birliği para gönderiyor ancak hiçbir zaman yüzde 100'ünü karşılamıyor. Yüzde 10-15’lik bir yerel katkı istiyor ve bu kendi kaynaklarımızla sağlanıyor. Bu projedeki destek için de Denizli Ticaret Odamıza özellikle teşekkür ediyorum. Projemizin Denizli’mize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.
 
PROJE MÜDÜRÜ ARIKAN, PROJEYİ ANLATTI
 
Yapılan açış konuşmalarının ardından, Proje Müdürü Sıdıka Arıkan davetlilere projelerinin detaylarını aktardı.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Başkan Erdoğan, üyelerine gidiyor ve dinliyor
Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, üyelerini iş yerlerinde ziyaret ederek dinliyor; sektörlerini...

Haberi Oku