Eğitim:
banner175
AB Büyükelçisi Berger: Erasmus'un bütçesini artırdık
Denizli'deki ziyaretleri kapsamında Pamukkale Üniversitesi'ne gelen AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Erasmus programı ve AB- Türkiye ilişkileri üzerine akademisyenlerle fikir alışverişinde bulundu. Erasmus Toplantısı'nın açılış konuşmasını yapan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, üniversitenin 15 fakülte, 17 meslek yüksekokulu, 6 enstitü ve 61 bin öğrencisiyle hem eğitim- öğretim hem de araştırma ve geliştirme faaliyetleri açısından altyapısının büyük ölçüde tamamlandığını dile getirdi. Üniversiteyi daha da iyileştirmek için çaba sarf ettiklerini kaydeden Prof. Dr. Bağ, "Erasmus projesi kapsamında bizim ülkemizden Avrupa'ya giden öğrencilerimiz var. Ama ne yazık ki oradan ülkemize gelen öğrenci sayısı aynı oranda değil. Biz bunu da artırmak istiyoruz" diye konuştu.
 
BERGER: ÖĞRENCİ SAYISI ARTTI
Toplantıda Pamukkale Üniversitesi'nin kısa tanıtım filmi gösteriminin ardından konuşan Büyükelçi Berger, 81 ildeki üniversiteleri ziyaret ederek, hem Erasmus programını yakından incelediklerini hem de özel sektörle üniversitelerin iş birliğine tanıklık ettiklerini anlattı. AB'nin bu iş birliklerine her zaman destek verdiğini vurgulayan Berger, "Denizli, bir sanayi şehri. Rekabet gücünün geliştirilmesi açısından eğitime ayrı bir önem veriyoruz. Çünkü gelecek nesillere yatırım yapmak istiyoruz. Erasmus Programı yaklaşık 30 yıldır sürdürülüyor. Türkiye'den Avrupa'ya giden ya da oradan buraya gelen öğrenci sayısı giderek arttı. 2015 ve 2016 yıllarında öğrenci değişimi açısından biraz düşüş olmuştu. Bunun da artmaya başladığını öğrendik.  Daha da artırmak istiyoruz. Erasmus'un bütçesini artırdık. Gelecek yıldan itibaren daha fazla bütçeyle bu programlar uygulanmaya devam edecek. Tüm üniversiteleri iş birliğine teşvik etmek istiyoruz" dedi.
DHA / Nevra UÇKAÇ
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DOSTEK koleji öğrencilerine spor semineri
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DOSTEK) öğrencileri, Amatör...

Haberi Oku