Eğitim:
banner175
Bilnet Okulları'nda pandemi kurulu kuruldu

Bilnet Okulları pandemi kurulunun ilk toplantısına velilerden Dr. Mehmet Kütük ve Dr. Derman Müftüoğlu ile yemek firması, servis, termal kamera ve ateş ölçer firmalarının yetkilileri ve okul yönetimi katıldı.
 
Kampüs Müdürü Hatice Yeşilpınar, Bilnet Okulları bünyesinde tüm çocuklar ve çalışanların sağlığı için tüm önlemleri aldıklarını söyledi.
 
Yeşilpınar, “Süreci detaylandırarak, pandeminin en önemli basamağı olan okul girişlerinde ateş kontrolünün öğrencileri bekletmeden daha seri olarak yapılabilmesi adına özel yüz tanımlama özelliği olan ve kayıt yapan ateş ölçer cihazı ile kontrol yapıldıktan sonra öğrenciler girişlerini yapacak, maskeleri okul tarafından temin edilecek” dedi.
 
Sınıflara, koridorlara, giriş ve çıkışlara yakın alanlara el antiseptikleri yerleştirileceğini anlatan Yeşilpınar, “El antiseptiklerini yutma riskine karşı küçük öğrenciler bunları kullanırken mutlaka denetlenecek ve kokusuz olması tercih edilecek. Sınıf ve odalar pencereler açılarak düzenli şekilde sık sık havalandırılacak. Oturma düzeni pandemi koşullarına uygun şekilde hazırlanacak. Havalandırma ve ısınma sistemi de gerekli dezenfeksiyon sağlanacak şekilde koşullara uygun kullanılacak. Salgın döneminde zorunlu olmayan toplu etkinlikler yapılmayacak. Yapılması gereken etkinlikler için de açık alan tercih edilecek. Acil durumlara karşı, okul çıkışına en yakın noktada izolasyon odası oluşturulacak. Okula giriş/çıkış saatlerinde öğrenciler, velileri tarafından okul dışında teslim alınıp bırakılacak. Destek personel sayısını hijyen açısından arttıran kurum, nöbetçi öğretmen sayılarını da koşullara uygun olarak arttıracak. Bu süreçte hastalık belirtisi olan öğrencilerin okula gönderilmemesi konusunda velilerin gerekli hassasiyeti sağlaması önem arz edecek” dedi.
 
Bilnet Okulları pandemi kurulu sık sık bir araya gelerek, süreci ve önlemleri değerlendirecek.
 
 

banner209
Anahtar Kelimeler
DenizliBilnet
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DOSTEK koleji öğrencilerine spor semineri
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DOSTEK) öğrencileri, Amatör...

Haberi Oku