Pamukkale:
banner175
Pamukkale'de bitkisel ve hayvansal atıklar gübreye dönüşecek
Çevre konusunda hassasiyet gösteren projelere imza atan Pamukkale Belediyesi, çok önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor. “İyi Tarım Uygulamaları” konusunda çalışmalar yapan Pamukkale Belediyesi, bu çerçevede kompost gübre tesisi kurulmasını sağlıyor.
 
Pamukkale Belediye Meclisi ve encümeninin kararıyla Eldenizli Mahallesi sınırları içindeki yaklaşık 25 bin metrekarelik alanda kurulacak tesisle ilgili ihale gerçekleşti. Proje kapsamında Atık Bertarafı ve Kompost Gübre Tesisi adıyla hizmet verecek olan tesisin ilk adımı atılmış oldu. Bu çerçevede yeşil atık olarak tabir edilen, yeşil alanlarda, park ve bahçelerde dökülen ağaç yaprakları, budama atıkları, biçilen çim atıkları, saman ve silaj atıkları, büyükbaş ve kümes hayvanlarından çıkan hayvansal dışkı ve atıklar, her nevi organik atıklar ve tarla atıkları tesiste işlenerek kompost gübre elde edilecek.
 
ÇEVRE KORUNMUŞ OLACAK
Pamukkale Belediyesi ilçe genelinde bulunan parklarda yılda ortalama 30 ton kimyasal gübre kullanırken, yıllık 2 milyon lira harcama yapıyordu. Bu tesisin hayata geçmesiyle birlikte ortaya çıkacak olan kompost gübreyi kullanacak Pamukkale Belediyesi yılda yaklaşık 2 milyon lira tasarruf sağlamış olacak. Ayrıca iklim değişikliği ile mücadele konusuna da destek sağlayacak olan uygulama ile ilçedeki yeşil alanlarda kompost gübre kulllanımı nedeniyle su sarfiyatı da azalacak. Yeşil atıklar ve hayvansal atıkların bu proje ile bertaraf edilmesi nedeniyle Pamukkale ilçesinde kara sinek ve sivrisinekle de doğal yolla mücadele edilmiş olacak.
 
 
GELECEĞE DAHA GÜZEL BİR PAMUKKALE BIRAKACAĞIZ
Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, çevre konusunda hassas olduklarının altını çizerek, “Biz bu konuda önemli çalışmalara imza atıyoruz. Bunlardan biri de kompost gübre tesisi. Seçimlerden önce iyi tarım uygulamalarına yönelik vaatlerimiz vardı. Bu proje de onlardan biri. İlçe genelinde parklarda bahçelerde dökülen yapraklar ve hayvansal atıklar Eldenizli mahallemizde kurulacak olan tesite işlenerek kompost gübre haline gelecek. Kompost gübre kimyasal gübreye oranla çevreyi korumak adına çok önemli. Ortaya çıkacak olan kompost gübreyi parklarımız başta olmak üzere ilçemizdeki tüm yeşil alanlarımızda kullanacağız. Kompost gübre kullandığımızda su sarfiyatında da önemli bir tasarruf elde edeceğiz. Yılda 2 milyon TL’ye yakın tasarrufu da kimyasal gübre almadığımız için sağlayacağız. Bu projemizle hem çevresel hem de ekonomik kazanımlarımız çok daha fazla olacak. Pamukkale Belediyesi olarak hedefimiz geleceğe daha güzel bir ilçe bırakmak. Bunun da en güzel yolu doğayı korumakla olacak. Bu bilinçle çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.
 
 
 
 
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

PAMUKKALE'DE KURBAN KESİM YERLERİ BELİRLENDİ
Pamukkale Belediyesi, ilçe halkının Kurban Bayramı’nı huzur içinde geçirebilmesi çalışmalarını tamamladı....

Haberi Oku