Eğitim:
banner175
DENİB, genç mucitler için yarışma düzenliyor
Denizli ve Türkiye’nin inovasyon yolculuğunda çocukların ve gençlerin katıksız fikirlerinden iş dünyasının faydalanması ve gençlere gerekli destekleri sunmak amacıyla, 2015 yılından bu yana düzenlenen Genç Mucitler Yarışmasının 4.sü için start verildi.
Denizli Valisi Hasan Karahan’ın da katıldığı törende, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Denizli İhracatçılar Birliği arasında 4. Genç Mucitler Yarışmasının protokol imza töreni yapıldı.
 
DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, inovasyonu bir yaşam biçimi, kültür haline getirmek ve bu yaşam biçimini çocuk ve gençlere erkenden aşılamanın görev olduğunu belirterek, “Sermayenin üstünlüğüne dayalı dönem yerini beşeri sermayenin önemine bırakmıştır. Ne kadar üretirsek o kadar büyüyeceğiz. Ülke olarak hedeflerimize ulaşmamız ancak katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi ile mümkündür” dedi.
 
Memişoğlu, yarışma ile Türkiye’yi ileriye taşımak niyetinde olduklarını belirterek şunları söyledi:
“Ülkelerin inovasyon performansı ile ilgili düzenli olarak Dünya Fikri Haklar Örgütü (WIPO) tarafından yayınlanan rapora göre; Türkiye, Küresel İnovasyon Endeksinde 126 ülke içinde ilk 50 ülke arasında yer almaktadır. Bu sayıları yukarılara çekebilmek için DENİB olarak 2012 yılından beri düzenlediğimiz Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışmaları ile tasarım ve inovasyonun önemi için gerek Denizlili firmalarda gerekse tüm Türkiye' de farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz.
Geçtiğimiz yıl 1000’in üzerinde başvuru aldığımız yarışmada, bu yıl da yüksek katılım bekliyoruz. Yarışmaya katılacak öğrencilere DENİB olarak “Sınırsız İnovasyon ile Potansiyelinizin Sınırlarını Zorlayın” diyoruz.”
Memişoğlu, ödellirle ilgili de şu bilgileri aktardı:
“Her sene olduğu gibi bu sene de öğretmenlerimizi unutmadık. Dereceye giren öğrencileri yarışma sürecinde destekleyen öğretmenlerine de çeşitli ödüllerimiz olacak.
Ayrıca bu sene Lise Kategorisinde 1. olan öğrenci ve öğretmeninin, Messe Frankfurt firmasının sponsorluğunda, Kasım ayında Frankfurt’da düzenlenen FORMNEXT – İleri Üretim Teknolojileri Fuarına katılımları sağlanacaktır.”
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DOSTEK koleji öğrencilerine spor semineri
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DOSTEK) öğrencileri, Amatör...

Haberi Oku