Eğitim:
banner175
Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü'nden örnek çalışma
Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Merkezefendi Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından; ihmal ve istismar konusundaki farkındalık ve bilgi düzeylerinin artırılması amacıyla hazırlanan “Çocuk İhmal ve İstismarını Önleme ve Doğru Müdahale İçin Rehber Kitap”ın tanıtımı yapıldı.
 
Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz kitap hakkında bilgi verirken, “Biz eğitimciler olarak birbirimizin her zaman tamamlayıcı unsurları olmalıyız. Tecrübelerimizin yanında aynı zamanda öğrenmeye de açık olmalıyız. Eğitim öğretimin sadece belli bir alanına yoğunlaşmıyoruz. 1150 kurumumuz ve 15 bin öğretmenimizle 200 bine yakın öğrencimize eğitim veriyoruz. Milli eğitimimizi en iyi şekilde yüceltmek siz değerli öğretmenlerimizle gerçekleşiyor. Çocuklarımızla ilgili ihmal ve istismar konularının üzerinde yoğunlaşıyoruz. Bizler bunu yaparken özellikle rehber öğretmen arkadaşlarımızın desteğini alıyoruz. Bunu söylerken rehber öğretmenlerimizin ne kadar önemli ve değerli olduğunu belirtmek istiyorum. Öğrencilerimizin her biri rehber öğretmenlerimiz tarafından e-rehberlik modülüne işlenmiş olacak. Benim sizlerden istirhamım böyle güzel bir kitabı sahada uygulamanızdır” dedi.
 
Vali Hasan Karahan ise, “İhmal ve istismarın kaynağında çözümünü sağlamak ve farkındalık yaratmak adına güzel bir çalışma yapıldı. En önemlisi de okullarımızda rehber öğretmenlerimizin duyarlılıkları bizler için çok değerli. Faydalı, açıklayıcı ve pratik bir kitap. Kitabın hazırlanmasında emeği geçen tüm ekibe teşekkür ediyorum. Ülke çapında örnek bir eser ortaya çıkmış” dedi.
 
Vali Hasan Karahan’ın konuşması sonrası kitabı hazırlayan rehber öğretmenleri  “Başarı Belgesi” ile ödüllendirdi. 
 
“Çocuk İhmal ve İstismarını Önleme ve Doğru Müdahale İçin Rehber Kitap”ı 1500 adet basılmış olup, ilimiz genelindeki tüm okullara ve rehber öğretmenlerine dağıtılmak üzere İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerine verildi.

banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DOSTEK koleji öğrencilerine spor semineri
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DOSTEK) öğrencileri, Amatör...

Haberi Oku