Eğitim:
banner175
Denizli, öğrenci dostu şehirler sıralamasında geriye düştü
Prof. Dr. Engin Karadağ ile Prof. Dr. Cemil Yücel’in ilk kez 2017 yılında hazırladığı “Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri” Araştırması raporunun 2019 verileri yayımlandı.
 
Üniversite Araştırmlrı Laboratuvarı tarafından 81 ildeki 123 devlet ve 65 vakıf üniversitesinde öğrenim gören 35 bin 715 öğrencinin görüşleriyle oluşturulan rapora göre Eskişehir, Aydın ve Antalya öğrencilerin yaşamaktan en çok memnun olduğu şehirler oldu. 45 ildeki üniversite öğrencilerinin şehirden ve halkından “ciddi anlamda memnuniyetsiz” olduğu ifade edildi. Bu kentler arasında Afyon, Aksaray, Çankırı, Iğdır, Ağrı, Bayburt, Bitlis, Kilis, Muş, Yozgat, Şırnak, Bingöl ve Hakkari ilk sıralarda bulunuyor.
 
DENİZLİ’NİN DURUMU
Öğrenci dostu şehirler arasında daha önce 18’nci sırada yer alan Denizli, bu yıl 4 basamak birden geriledi. En yüksek notun A+ olduğu listede; Denizli’nin notu A idi. Ancak iki yılda öğrencilerin memnuniyeti azalmış olacak ki, notu B’ye, sıralaması da 22’ye düştü.
 
MEMNUNİYET NEYLE ÖLÇÜLDÜ
Çalışma, üniversite şehirlerini öğrencilerin memnuniyet derecesine göre sıraladı. Öğrencilerin şehirden memnuniyeti ise; ulaşım imkânları, şehirde kendini güvende hissetme, eğlence, spor, esnafla ilişkiler, öğrencilere karşı halkın tutumu, gezi, sosyal, sanatsal ve kültürel etkinlikler ve sağlık sorunlarının çözümü gibi konulardaki ölçümünü yaptı.
 
Çalışmanın sonucu ise şöyle:



banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DOSTEK koleji öğrencilerine spor semineri
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DOSTEK) öğrencileri, Amatör...

Haberi Oku