Eğitim:
banner175
Denizli'de teknoloji bağımlılığı ile savaş başladı
Teknolojinin doğru kullanılması ve çocuklarda bağımlılık yaratmaması için Denizli Valiliği’nin başlattığı çalışmada önemli mesafe kaydedildi. Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışma kapsamında 2 anaokulu, 2 ilkokul ve 2 ortaokul olmak üzere pilat uygulama yapıldı. Anketle başlayan çalışmada, çocukların teknoloji bağımlılığına yatkınlığı ve yakınlığı tespit edildi. Ailelerle birlikte başlatılan çalışmalarda çocuklara da eğitimler verildi.
 
Vali Hasan Karahan’ın da katıldığı toplantıda çalışmanın tüm kent geneline yayılması kararlaştırıldı. Saime Aslan Anaokulu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Hasan Karahan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve öğretmenler katıldı. Vali Karahan, çalışmayı değerlendirirken şunları söyledi:
Toplantıda konuşan Valimiz Hasan Karahan eğitimin beşikten mezara kadar devam eden bir süreç olduğunu vurgulayarak; “ Günümüzde çocuklarımız okullardan arda kalan vakitlerinde maalesef sosyal hayatlarının büyük bir bölümünü teknolojiye bağımlı olarak geçirmektedir. Bu konu tüm toplumumuzun sorunudur. Teknoloji kullanımı ile ilgili farkındalık düzeyini artırmayı, veli ve öğrencilerin teknoloji kullanımı konusunda doğru yönlendirilmelerini sağlamak amacıyla da Milli Eğitim Müdürlüğü’müz bu çalışmayı başlatmıştır. Tabi ki bu sadece okulların çalışmasıyla gerçekleşemez bu konuda ailelere de büyük görev düşmektedir. Bu projenin amacı da aileleri de bu sürece dahil etmektir. Velilerimize de eğitim vererek, onları bilinçlendirerek çocuklarımızın sağlıklı gelişimi ve teknoloji bağımlılığına karşı etkili bir mücadele verilmesi planlanmıştır. Pilot okullarımızda yapılan çalışmaların sonucu bu konuda olumlu neticeler alındığını göstermektedir. Ayrıca medya kuruluşlarımızın da teknoloji bağımlılığını azaltma yönünde bilinçli yayınlar yaparak bu konuda toplumun bilinçlenmesine katkı sağlamalıdır. Bu çalışma güzel ve örnek bir çalışmadır. Emeği geçen herkesi kutlarım.”
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DOSTEK koleji öğrencilerine spor semineri
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DOSTEK) öğrencileri, Amatör...

Haberi Oku