Eğitim:
banner175
Denizli'den 266 öğrenci yaz boyunca çalışabilecek
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Üniversite öğrencilerine yönelik yapılan yeni düzenlemenin Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini söyledi. Milletvekili Şahin Tin, proje kapsamında hayata geçen bu uygulama ile 3 aylık yaz dönemi boyunca üniversite öğrencilerine asgari ücretle çalışabilme hakkı tanındığını ifade etti. Projenin ana gayesinin üniversiteli gençlerin deneyim ve tecrübe kazanması olduğuna dikkat çeken Milletvekili Şahin Tin; ‘Üniversiteli gençler hem deneyim kazanacak hem de günlük 67 lira kazanacak, proje kapsamında da 5 yılda Türkiye genelinde 500 bin öğrenci istihdam edilecek’ dedi.
 
UYGULAMA BU YAZ BAŞLIYOR
 
Sosyal çalışma programının ilk ayağının bu yaz döneminde başlayacağını belirten Milletvekili Şahin Tin; ‘Türkiye genelinde uygulanacak olan bu projede Denizli de yer alacak. Üniversitede öğrenim gören ön lisans (2 yıllık) ve lisans (4 yıllık) öğrencileri programa katılabilecek. Öğrencilerin programa katılabilmeleri için 18 yaşını tamamlamış olmaları gerekecek. Ancak açık öğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri bu programa katılamayacaklar. Yine bununla birlikte programın uygulandığı süre içinde dersleri devam eden, zorunlu staj yapan veya bir işte çalışan öğrenciler programdan yararlanamayacaklar.  Öğrencilerin çalışma süreleri 3 ay ile sınırlı olacak’ dedi.
 
KURA YÖNTEMİYLE BELİRLENECEK
 
İl sınırı olmaksızın 3 programa kadar şartları tutan tüm öğrencilerin bu programa müracaat edebileceğini belirten Milletvekili Şahin Tin; ‘Programa İŞKUR’un ‘esube.iskur.gov.tr’ adresinden başvurulabilecek. Program kapsamında çalıştırılacak olanlar müracaat edenlerin tercih sırasına bakılmaksızın yapılacak kura yöntemi ile belirlenecek. Bu arada Kredi Yurtlar Kurumu’ndan burs veya kredi kullananların burslarında ve kredilerinde herhangi bir kesinti yapılmayacak. Bu program kapsamında çalışan gençler, çalıştıkları günlerde emekliliğe sayılacak şekilde uzun vadeli sigortalı gösterilecekler’ dedi.
 
DENEYİM KAZANACAKLAR
 
Program kapsamında Denizli’de 266 gencin bu yaz döneminde istihdam edileceğini belirten Milletvekili Şahin Tin; ‘Denizli'de çalışacak olan genç kardeşlerimizin çalışma alanları belirlendi. Gençlerimiz kültürel mirasın korunması, kamu kurumlarında alanlarıyla ilgili bölümlerde hizmet süreçlerine katkıda bulunmaları ve hizmetlerin aksamadan yürütülmesine imkân tanınması gibi amaçlarla istihdam edilecekler. Buna göre; Denizli'de yaklaşık 11 kamu kuruluşunda istihdam sağlanacak’ dedi.
 
KENDİLERİNE DE ZAMAN AYIRABİLECEKLER
 
Programın öğrencilerin kendilerine zaman ayırabilmeleri için haftada 3 gün ile sınırlı tutulduğunu belirten Milletvekili Şahin Tin; ‘Öğrencilerimiz yaz dönemi çalışmasında program kapsamında günlük 7,5 saat çalışacaklar. Bir öğrenci bir yaz döneminde programdan en fazla 42 gün yararlanabilecek. Çalışma süresi içinde ayrıca 5 gün ücretsiz izin hakkı olacak. Program kapsamında öğrencilere net asgari ücret (2 bin 20 TL) üzerinden günlük ödeme yapılması planlanmış durumda. Böylece öğrenciler günlük 67 lira 35 kuruş alacaklar. Çalışma süresi bakımından haftada 3 günden ayda 12 gün programa katılan öğrenciye aylık 808 lira ödenecek. Böylelikle yaz dönemi boyunca yani 42 gün programa katılan bir öğrenci toplamda 2 bin 829 lira ücret almış olacak.’ dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DOSTEK koleji öğrencilerine spor semineri
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DOSTEK) öğrencileri, Amatör...

Haberi Oku