Eğitim:
banner175
Denizlili öğrencilerin projesi TEKNOFEST'te finalde piste çıkıyor
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından 2005 yılından bu yana düzenlenmekte olan Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilmekte olup, Yarışma ülkemiz, Azerbaycan veya KKTC’deki lise ve dengi okul öğrencilerinde alternatif ve temiz enerji kaynakları konusunda farkındalık oluşturmak, öğrencilere teknik, mesleki ve takım çalışması deneyimi kazandırmak ve Elektrikli Araçların ülkemizde gelişimi için teknik destek ve insan kaynağı yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
 
TEKNOFEST Havacılık, Uzay  ve Teknoloji Festivali kapsamında yarışların Kocaeli Körfez Yarış Pistinde 19-24 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirileceğini belirten DOSTEK Okul Müdürü  Saadettin Dumlu: “TEKNOFEST 2022- Efficiency Challenge Elektrikli Araç Kategorisi Kapsamında Aracımızın Yapım Çalışmaları tamamlandı. Buldan takımımızı yarışmalara uğurladık. Güzel haberlerini bekliyoruz. Tasarımından teknik donanımına kadar en verimli araçların ortaya çıkmasının amaçlandığı yarışmada; öğrencilerin araç teknolojileri konusunda bilgi birikimi ve deneyim kazanması hedeflenirken, Alternatif ve temiz enerji kaynaklarının otomotiv sanayiinde kullanımını yaygınlaştırmak ve alternatif enerjilerin araç teknolojilerinde kullanımı konusunda kamuoyunun ilgisini çekerek, farkındalık oluşturmayı amaçlayan TEKNOFEST Teknoloji yarışmaları kapsamında Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’nda Denizli’de bu kategoride tekiz. Ayrıca okulun diğer kategorilerdeki finalistleri de ağustos ayında Trabzon ilimizdeki yarışmalara katılacak.   2021-2022 eğitim öğretim yılında da öğrencilerimizi bilgiyi faydaya dönüştüren , teknoloji geliştirme, takım çalışması, bilgiye ulaşma, bilgiyi kullanma, gibi becerilerini geliştirmek üzere uyguladığımız projeler ve öğretim teknikleri kapsamında, öğretmenlerimizin rehberliğinde, öğrencilerimizin hazırlamış oldukları projelerden birisi olan elektrikli arabanın hazırlanmasıyla yarışmaya katıldık.  Elektrikli araç yarışları kategorisinde finale kalan Buldan takımımızın üniformaları da Moda Tasarım Bölümümüz tarafından dikildi.  DOSTEK’e katkılarından dolayı başta Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulumuza, sanayicilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DOSTEK koleji öğrencilerine spor semineri
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DOSTEK) öğrencileri, Amatör...

Haberi Oku