Eğitim:
banner175
DOSTEK koleji öğrencilerine spor semineri
Seminer, Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Denizli Organize Sanayi Bölgesi (DOSB) Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlendi. Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ( DOSTEK ) öğrencileri, “amatör sporun öğrencilerin gelişimindeki rolü” konusundaki seminere büyük ilgi gösterdi.
Seminerde Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASFK) Başkanı Ayşe Sarıkaya, Başkan Vekili Ömer Sarıkaya, Futbol İl Temsilcisi Levent Sarıoğlu, Süper Lig Hakemi Ümit Öztürk, B Klasman Yardımcı Hakemi İbrahim Ethem POTUK konuşmacı olarak yer aldı. Seminer boyunca öğrencilere; futbol oyun kurallarındaki son gelişmeler ve sporda Fair Play’in öneminin de bulunduğu konular aktarıldı. Seminer katılımcıları, öğrencilere amatör sporun öğrencilerin gelişimindeki rolünü anlattı.
DOSTEK Okul Müdürü Saadettin Dumlu, “Gençlerimizin teknolojiye olan ilgisinin, onları hareketsiz ve sağlıksız bir yaşam tarzına sürüklediği aşikar. Oysaki spor, gençler için sadece fiziksel olarak değil aynı zamanda bilişsel, duyusal ve psikolojik olarak gelişmelerine de yardımcı olacak. Bireysel yapılan sporlar çocuğun özgüveninin gelişmesini sağlarken, takım halinde oynanan oyunlar çocuğa paylaşmayı ve takım halinde hareket etmeyi öğretmektedir. Aynı zamanda spor veya sanatın belli bir dalıyla ilgilenen öğrencilerin derse olan ilgilerinin ve başarılarının da arttığı görülmektedir” dedi.
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Denizli OSB Teknik Koleji ders başı yaptı
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji (DOSTEK), 2022-2023 eğitim-öğretim yılı açılışını düzenlenen...

Haberi Oku