Eğitim:
banner175
Dostek Koleji'nde muhteşem yıl sonu galası
 Sergi ile başlayan program Sahne etkinlikleri ve Defile ile devam etti. Geceye Honaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Duran, Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Necip Filiz, Denizli OSB Müdürü Ahmet Taş ve Okul Aile Birliği Başkanı Ayşe Özkal ve veliler katıldı.
Saygı Duruşu, Okul Bandosu eşliğinde İstiklal marşı ardından Protokol Konuşmaları ve plaket töreni ile başlayan etkinlikler, Halk Oyunları Ekibince hazırlanılıp sunulan gösteriler ile devam etti. Türkiye’nin farklı bölgelerinden halk oyunlarının sergilendiği Folklor gösterisi izleyenleri büyüledi.  Program DOSTEK Koleji öğrencilerinin kendi el becerileriyle hazırladıkları kıyafetlerin yer aldığı defile ile devam etti. Defile’de yer alan kostümler ve sunumu gerçekleştiren öğrenci ve öğretmenler büyük alkış aldı.
Defilede el emeği ve göz nuru ile hazırladıkları ürünleri okul öğretmenleri ve öğrencileri kendi üzerlerinde beğeniye sundular. Hazırladıkları ve katılımcılara sundukları kıyafetler ile büyük beğeni toplayan DOSTEK’li öğrenciler; misafirler tarafından büyük bir ilgi ve beğeni ile izlenen defile tam not aldı. Program Defile’ den sonra Öğrencilerden oluşan Okul Türk Halk Müziği ve Pop Müziği koroları’nın seslendirdikleri birbirinden güzel eserlerle devam etti.
DOSTEK Koleji Müdürü Saadettin Dumlu destek ve yardımlarından dolayı Denizli OSB Başkan Vekili Necip Filiz ve OSB Müdürü Ahmet Taş’a birer plaket takdim ederken. Organize Sanayi Bölgesi adına Başkan Vekili Necip Filiz ve Bölge Müdürü Ahmet Taş ‘ta Okul Müdürü Saadettin Dumlu’ya teşekkür ederek emeklerinden dolayı bir plaket sundular.
DOSTEK’i tanıtan slaytlar eşliğinde konuşan Okul Müdürü Saadettin Dumlu; DOSTEK Koleji’nin kurulduğu günden bugüne gelişiminden, başarılarından ve Yıl içinde yaptıkları etkinliklerden bahsetti.
Müdür Dumlu; “Biz kocaman Bir DOSTEK ailesiyiz. Ülkemizin geleceği, aydınlık, çağdaş yarınlar için gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmek için çalışıyoruz. Bizleri bu günde yalnız bırakmadığınız için siz kıymetli velilerimize ve bize destek ve yardımlarını esirgemeyen Denizli Organize Bölge Müdürlüğü Yönetim Kuruluna ve değerli sanayicilerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Müdür Dumlu’dan sonra kürsüye gelen Başkan Vekili Necip Filiz; “ İnsan hayatında Değişmeyen, unutulmayan ve herkesin hatırasında dün gibi hatırlanan özel anlar vardır. İşte bugün böyle bir özel an için toplandık. Bu özel anın bütün pozitif enerjisinin hayat boyunca üzerinizde olmasını diliyorum” dedi.
Başkan Filiz devamla şunları söyledi: “ Saygıdeğer velilerimiz, sizlerden emanet olarak aldığımız değerli evlatlarınızı; idarecilerim, öğretmenlerim ve tüm çalışma arkadaşlarım ile birlikte özgüveni yüksek, ne istediğini bilen, hedefleri için cesaretle hareket eden bilgili, görgülü, ülkesini ve insanları seven bireyler olarak, sizlere tekrar takdim etmekten dolayı büyük mutluluk ve heyecan duyuyoruz. Sayın veliler, öğrencilerimize bundan sonraki başta eğitim-öğretim hayatları olmak üzere tüm girişimlerinde ve çalışmalarında başarılar diliyorum. Çocuklarınıza olan desteklerinizin ve güvenin devamını temenni ederim” dedi.
Konuşmasında öğrencilere hitaben: “Sevgili Genç arkadaşlarım, okula ilk başladığınız günden bugüne değin, eğitildiniz, bilgi ve erdemle donatıldınız, bugün bir mezuniyet yaşıyorsunuz. Biliniz ki her mezuniyet bir başka basamağın başlangıcıdır. Okul günleriniz, okul anılarına dönüşecektir. Sizleri gelecekte başarıyla okulunuzu, bizleri ve ailelerinizi en iyi şekilde temsil edeceğinize olan inancım tamdır. Montaigne, “Nereye gideceğini bilmeyen gemiye, hiçbir rüzgar fayda sağlamaz.” demiştir. Bu sözü hiç unutmayın. Vatanınız için, aileniz için ve kendiniz için hedefleriniz, idealleriniz olsun. İnsan ilişkilerinde her zaman sevgi ve saygıyı temel alınız. Önemli olan güzel duygular, iyi ve dürüst bireyler olmaktır.” dedi.
 “Bir eğitim kurumunun ruhu her şeyden önce kalitesi ile olduğu kadar çalışanların ortaya koydukları varlıkları, enerjileri ve ruhlarının beraberliği ile de inşa edilir” diyen Başkan Filiz; Konuşmasında okul öğretmen ve yöneticilerine de seslenerek  “ Değerli öğretmen arkadaşlarım, bir anne ve baba şefkati ile kucaklayıp, erdem ve bilgi ile donattığınız bir nesli daha bugün buradan uğurluyoruz. Mevlana’nın bir sözünü burada anmadan geçmek sanırım olmaz. Mevlana diyor ki; “Sen taş, kaya ve mermer dahi olsan, eğer bir terbiyecinin (gönül sahibinin) eline düşersen cevher olursun…” Sizler bu gençlerimizi dört yıl boyunca eğittiniz. Bu gençler sizlerin eseridir. Dışarıda ekmek yerlerse sizi minnetle anacaklar. Üzerimizdeki sorumluluk çok büyük. Bu sorumluluğun kendisi kadar vebali de… Sizler öğrencilerinizle anılacaksınız. Öğrencilerinizin yaptıkları, ürettikleri sizden bir parça olarak yansıyacak. Öğretmen olarak, şekillendirdiğiniz bu gençlere katkılarınız dolayısıyla Onlara gösterdiğiniz rehberlik, şefkat ve ilgi için sizlere de ayrıca teşekkür etmek isterim” dedi.
Başkan Filiz; “Değerli gençler, ülkemizin umudu ve güvencesi sizlersiniz.  İnanıyorum ki; sizler de umutları ve güveni boşa çıkarmayacak ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracaksınız. Ülkemizin geleceği siz değerli gençlerimizin bundan sonraki her başarısı gurur kaynağımız olacaktır. Bizler sizlerle vedalaşmıyoruz, görüşmek dileği ve temennisinde bulunuyoruz. Görüşmek üzere yolunuz açık ve aydınlık olsun” diyerek konuşmasını tamamladı.
Program sonunda öğrenciler öğretmenleriyle hatıra fotoğrafı çektirdiler. Çocuklarının yaptıklarını ve sergilediklerini görmenin gurur ve mutluluğu yaşayan veliler öğretmenlere teşekkür ederek memnuniyetlerini ifade ettiler. Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DOSTEK koleji öğrencilerine spor semineri
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DOSTEK) öğrencileri, Amatör...

Haberi Oku