Eğitim:
banner175
DOSTEK Koleji'ne yoğun ilgi
OSB yönetiminin yanı sıra sanayicilerin de destek verdiği okulu tercih eden öğrencilere burs verilmekte olup, Denizli OSB yönetimi de mesleki eğitime ve okula ilgiyi artırmak için okul kıyafetlerini, öğle yemeklerini ve servisi ücretsiz olarak sağlamakta.
 
‘Elektrik Elektronik Teknolojileri’, ‘Endüstri Otomasyon Teknolojileri’, ‘Makine Teknolojisi’, ‘Moda Tasarımı’ ve ‘Tekstil Teknolojisi’ alanlarında eğitim veren okula 2022-2023 eğitim öğretim yılında kontenjanın üzerinde başvuru yapıldı. Tam gün eğitim verilen okulda öğrenciler mesleki eğitimin yanı sıra kültür, sanat ve spor etkinlikleri ile kendilerini geliştirirken, psikolojik danışmanlık ve öğrenci koçluğuyla akademik ve mesleki kariyerleri konusunda yönlendiriliyor.
 
"YOĞUN İLGİ, YÜZLERCE BAŞVURU"
Bu yıl talep patlamasının yaşandığını belirten Dostek Okul Müdürü Saadettin Dumlu, Okul yönetiminin ön kayıt için LGS’de Anadolu Meslek Programına 280 puan barajı koyduğunu, Anadolu Teknik Programı’na LGS’de yüzde 14’lik dilimin altında öğrenci kabul edilmediğini vurgulayarak; “ Organize bölgemizdeki İşletmelerimizin ilgili yetkililerinden ve okul yetkililerinden oluşan mülakat komisyonunca yapılacak mülakatlar sonunda elde edilen “Okul Yerleştirme Puan Üstünlüğüne” göre kesin kayıt işlemleri yapılacaktır. Boş kontenjan kalması halinde yedek listeden öğrenci alınacaktır” dedi. 
 
“Velilerimize kendimizi, hedeflerimizi, en önemlisi de gençlerimize verdiğimiz değeri iyi bir şekilde anlatabilmişiz ki anne ve babalar yoğun bir ilgi ve teveccühle çocuklarını bizlere emanet etmek istiyor” diyen Müdür Dumlu: “ Hiç kimsenin şüphesi olmasın; evlatlarımız lise öğrencisi olarak girecekleri bu kapıdan, başarılı, öz güveni yüksek ve alanında uzman, kalifiye bir birey olarak çıkacaklar” dedi.
 
Velilere DOSTEK Koleji’ne gösterdikleri yoğun ilgi ve teveccühten dolayı teşekkür eden Müdür Dumlu: “ Okulumuzun amacı; öğrencilerimizi, mesleğini severek yapan, önce kendine sonra ailesine ve ülkesine faydalı olacak şekilde mesleki becerileri üzerine geliştirmek, İşletmelerin teknik ve kalifiye eleman desteğini sağlamaktır. Bu doğrultuda öğrencilerimizin mülakatları uzman öğretmenler ve uzman psikolog eşliğinde gerçekleştirilmektedir. Okulumuza, mesleki ve teknik alanlarda en iyi şartlarda yetiştirilmeyi bekleyen bütün öğrencilerimizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.
 
Doğru ve uygulanabilir program ve projelerle, mesleki deneyime sahip ve bu deneyimi yükseköğretime taşıyabilecek akademik altyapıyı kazanarak yetiştirilecek öğrencilerin; uygulamalı eğitim, nitelikli rehberlik hizmetleri ve son teknolojik donanımlarla, mesleki beceri ve akademik altyapıları’nın geliştirildiğine dikkat çeken DOSTEK Kurucu Başkanı ve Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Necip Filiz: “ Profesyonel eğitim kadromuzla, uygun öğrenim programının oluşturulacağı; ders, kurs, eğitici çalışmalar ve ders dışı gelişim alanlarının birlikte planlandığı kurumumuzda, bireysel ilgiler, teknik beceriler ve akademik başarılar desteklenmektedir” dedi.
 
Okulun modern ve eğitimli kentimizin çok önemli bir eseri ve değeri olduğuna vurgu yapan Filiz; “ Bu okul adeta bir fabrika. Bu okulu bitiren çocuklarımızın bir altın bilezikleri olacak. Buradan yetişen gençlerimiz sanayimizin inovatif gelişim ve dönüşümüne büyük katkı sağlayacaklar. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz son teknolojik sistemler kullanılarak verilen eğitimle firmalarımızın nitelikli personel ihtiyacını yani Denizli Organize Sanayi Bölgemizdeki işletmelerin iş gücünü büyük ölçüde karşılayacak. Okulumuz özel öğretimde mesleki eğitimde fark yaratacak ve Türkiye’de kendi alanında örnek olacak” dedi.
 
Öğrencilerimize, eğitimini aldıklarını dalda üst seviye yetkinliğe sahip olabilmeleri için Bölgede faaliyet gösteren firmalarda staj imkanı, mezun olan öğrencilere de iş bulmada kolaylık sağlanmakta olduğunu ifade eden Filiz: “Mesleki ve teknik eğitimde, günümüzün üretim metotlarına uygun, gerekli teknolojik alt yapıya sahip, müfredatın, fiziki alanların ve kullanılan teknolojilerin günün ve geleceğin ihtiyaçlarına göre modernize edildiği bir ortamda, iş ve meslek sahibi olma imkanı sağlayacağız. Spor ve sanat ile iç içe bir ortamda, hayal kurmayı öğreteceğiz. Sunduğumuz bu imkanlar dan faydalanmak isteyen tüm gençlerimizden ön kayıt yaptırmalarını, LGS sonuçlarına göre de kesin kayıt için okulumuza gelmeleri istiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DOSTEK koleji öğrencilerine spor semineri
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DOSTEK) öğrencileri, Amatör...

Haberi Oku