Eğitim:
banner175
Eğitim İçin El Ele ile 200 öğrenci üniversitede
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından hayata geçirilen Eğitim İçin El Ele Projesi, üniversite kazandırmaya devam ediyor. Denizli’de üniversite sınavına hazırlanmak isteyen öğrencilere Pamukkale Üniversitesi’nin çeşitli fakültelerinde okuyan gönüllü eğitmenler tarafından kurs verilerek yürütülen proje ile bu yıl üniversiteye yerleşen öğrenci sayısı açıklandı. Geride kalan 9 yıl içerisinde 4 bin dolayında öğrencinin projeden faydalandığı ifade edilirken, bu yıl 200 öğrencinin üniversitelerin çeşitli bölümlerine yerleştiği belirtildi. 10. dönemine "Merhaba" diyen projenin yeni dönem kayıtlarının başladığı ifade edilirken, başvuruda bulunmak isteyenlerin velileri ile Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi'ne müracaatlarını yapabileceği kaydedildi. Lise son sınıf ve lise mezunu öğrencilerin yararlanabileceği projenin son müracaat tarihi ise 29 Eylül 2017 Cuma günü mesai bitimi olarak açıklandı.
 


Proje her geçen yıl büyüyor
 
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın, projenin her geçen yıl büyüdüğünü ve daha çok öğrenciye katkı sağladığını ifade etti. Akın, "Eğitim İçin El Ele, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin önemli projelerinden birisi. Onuncu yılına başlayacağımız projemizden bugüne kadar 4 bin dolayında öğrencimiz faydalandı. Projemizin yeni dönem müracaatları başladı. Başvurular 29 Eylül 2017 tarihine kadar Kent Konseyi binamızda devam edecek" dedi.  
 
"Başarıma büyük katkı sağladı"
 
Eğitim için El Ele Projesi kapsamında düzenlenen eğitimlerin sınav başarısına büyük katkı sağladığını ifade eden Merve Gühan, “Geçen yıl başarı puanım düşük geldi. Bu yıl Eğitim için El Ele projesinden yararlanarak eğitim aldım. Buradan aldığım eğitim ile Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Fakültesini kazandım. Bu proje bana büyük katkılar sağladı. Bize bu fırsatı veren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Kent Konseyi'ne teşekkür ediyorum” dedi.
 
"Başarı çıtam yükseldi"
 
Liseden mezun olduktan sonra Eğitim için El Ele Projesinden yararlandığını söyleyen Serra Nur Aktepe, “Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen gönüllü eğitmenler tarafından verilen ücretsiz eğitimlere katıldım. Burada verilen eğitimlerle başarı çıtamı artırdım ve PAÜ Yönetim ve Bilişim Sistemleri Bölümünü kazandım. Bizlere eğitim fırsatı veren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DOSTEK koleji öğrencilerine spor semineri
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DOSTEK) öğrencileri, Amatör...

Haberi Oku