Eğitim:
banner175
Engelliler Meclisi'nden İslam'da Engellilik konferansı
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, “İslam’da Engellilik” konulu bir söyleşi düzenledi. Kent Konseyi binasında gerçekleştirilen söyleşiye Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, Denizli İl Müftü Yardımcısı Talat Özmet ve davetliler katıldı. Engelliliğin ağır bir sınav olduğunu ifade eden Denizli İl Müftü Yardımcısı Talat Özmet, “Engellilik aslında karşılığı cennet olan ağır bir sınavdır. Öncelikle bunun bilinmesi lazım. Engelli olmak kolay değil. Engelli yakını olmak büyük bir imtihandır. Yavrumuz, annemiz, babamız, çok sevdiklerimizin engelli olması ağır bir imtihandır” dedi.
 
Önce empati
 
Özmet, “Allah ölümü ve hayatı bir imtihan için yaratmıştır. Dünya’ya gelişimiz başlı başına bir imtihan vesilesidir. Belki sağlıkla, belki yoklukla, belki varlıkla imtihan edilebiliriz. Belki de bazı organlarımızın işlevlerini yerine getirememesi de ayrı bir imtihandır. Sağlıklı iken bizim engelli olmayacağımıza dair bir garantimiz yok. Bugün sağlıklı olan yarın engelli olabilir. Bu nedenle karşımızdaki insanı anlamak için, bir engelliyi yada engelli yakınını anlamak için önce empati yapmamız lazım” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DOSTEK koleji öğrencilerine spor semineri
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DOSTEK) öğrencileri, Amatör...

Haberi Oku