Eğitim:
banner175
Geleceğin teknolojisi nano uzmanları PAÜ'de yetişecek
Pamukkale Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülen ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen "Evrensel Nanoteknoloji Becerileri Oluşturma ve Motivasyon Kazandırma" Projesi (UNINANO), ulusal ve uluslararası 6 üniversite ve kuruluşun ortaklığıyla devam ediyor. Erasmus+ Ana Eylem 2 (Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi İçin İşbirliği - Yüksek Öğretimde Stratejik Ortaklıklar) projesi olan UNINANO, üniversite öğrencilerine nanobilim ve nanoteknoloji konularında farkındalık kazandırılması ve öğrencilerin kariyer planlarının bu alan çerçevesinde olumlu yönde etkilemesini amaçlıyor. Nanoteknoloji alanıyla ilgili işgücüne katkı sunacak olan proje, meslek hayatındaki bireylere müfredat desteği verirken, yeni beceriler ve yetkinlikler kazanmalarını sağlayacak.
 
Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İmalat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Arzum Işıtan’ın koordinatörlüğünde yürütülen projenin ekibinde Doç. Dr. Zeha Yakar, Okt. Meltem Balaban, Yrd. Doç. Dr. Cumhur Gökhan Ünlü ve Araş. Gör. Dr. Volkan Onar görev alıyor.
 
Proje ile ilgili bilgi veren Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Arzum Işıtan, “Projenin inovatif ve birbirini tamamlayan çıktıları lisans seviyesi müfredatı, yazılı ve etkileşimli multimedya eğitim materyalleri ve e-öğrenme araçlarıdır. Proje kapsamında bir ders kitabı yayınlanacaktır. Proje kapsamında geliştirilecek olan nanoteknolojiyle ilgili yazılı, görsel ve e-öğrenme materyallerine proje çalıştayında, seminerlerde, bilgilendirme toplantılarında ve proje web sayfasında yer verilecektir” dedi. 
 
Projenin 2 yıl süreli bir proje olduğunu ve ilk 16 ayı geride bıraktıklarını belirten PAÜ Teknoloji Fakültesi Makine ve İmalat Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Arzum Işıtan, bu süreçte yapılan faaliyetler ile ilgili açıklamada bulundu. Işıtan, “Projenin 3 ulusötesi toplantısını Denizli, Atina ve Baia Mare’de gerçekleştirdik. Mayıs ayında ise Napoli’de tekrar bir araya geleceğiz. Bunun yanında, lisans seviyesi Nanoteknoloji-1 ve Nanoteknoloji-2 ders müfredatlarını hazırladık, Şubat ayında basıma hazır hale gelecek. Kitap hem Türkçe hem de İngilizce olarak basılacak. Ayrıca, e-öğrenme linkleri tamamlanarak öğrencilerimizin açık erişimine sunulacak. Ayrıca, Romanya ve İtalya’da lise öğrencilerine yönelik bilgilendirme toplantıları yaptık. Mart ayında Denizli, Konya ve Kırklareli’de bilgilendirme toplantılarımızı gerçekleştireceğiz” dedi.
 
PAÜ’nün koordinatörlüğünde yapılan UNINANO projesinde Konya Selçuk Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Fondazione Bruno Kesler (Trento, İtalya), Crystal Clear Soft (CCS-Atina,Yunanistan), Universitatea Tehnica Cluj-Napoca (Cluj Napoca,Romanya) ve Cosvitec (Napoli,Italya) kuruluşları yer alıyor.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DOSTEK koleji öğrencilerine spor semineri
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DOSTEK) öğrencileri, Amatör...

Haberi Oku