Eğitim:
banner175
Görme engelli çocuklar yatılı okuyamayacak
Denizlili hayırseverlerin örgütlenip, bölge için büyük ihtiyaç olan görme engelliler okulunu yapmak için harekete geçti. 17 yıl önce temeli dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından atıldı, tamamı hayırseverler tarafından karşılanan 600 milyar lira ile de okul tamamlandı.
 
Denizli, çevre iller ve hatta İzmir’den bile öğrenciler bulan okul, kısa sürede büyük bir amaca hizmet eder hale geldi. Şehir dışından gelen çocuklar için pansiyonu da bulunan okulla ilgili skandal iddialar ortaya atıldı.
 
Denizlihaber.com’dan Ferah Işık’ın haberine göre, 65 öğrenciden 16’sının yatılı kaldığı okulun pansiyon bölümü ‘zarar ettiği’ gerekçesiyle kapatıldı. Yıllardan bu yana kendi işlerini bile aksatarak görme engelli çocuklara ışık olmak için çabalayan, derneğin başkanı Avukat Hasan Himmetli, yeni atanan müdürün derneği okuldan uzaklaştırdığını ve faaliyetlerine izin vermediğini iddia etti.
 
Öğretmenlerin masraflarını karşılayarak bölgeden öğrenci aramalarını sağladıklarını ancak yeni müdürün bunlara izin vermediğini belirten Himmetli, “korkarım okulu da kapatmak istiyorlar” dedi.
 
Görme engelli çocuklar diğer öğrenciler gibi her okula gidemiyor. Denizli Görme Engelliler Okulu onlara göre dizayn edildiğinden normal bir okulda alabilecekleri eğitimi burada özel olarak alıyorlar. Ve bu çocuklara kıymamak gerekiyor.
 
Denizlihaber.com’daki haberi okumak için lütfen linki tıklayın: www.denizlihaber.com/egitim/egitim-genel/gorme-engelli-denizli-haber-egitim/
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Okul-Aile Birliği 7 yıl önce

tek taraf dinlenerek yapılmış bu asılsız haber gerçeği yansıtmıyor.hiçbir kanıt olmadan atılmış bu ithamlar devleti ve okul yönetimini karalamaya yönelik. görme engellilere yardım eden hayırsever imajı çizen hasan hi̇mmetli̇ öğrenciler üzerinden prim yapıyor. okulu çiftliğe çeviren bu dernek istediği gibi okulu kullanıyor, okulda mangal partileri düzenliyor, toplantılarını okul binasında izinsiz yapıyor. okul bahçesinde görme engelliere yardım ediyorum kılıfıyla vatandaşa masa sandalye kiralıyor, kazancının önemli bir kısmını okula harcamıyor. okul müdürü buna dur dedi. karşı tarafı da dinleyin. bu düpedüz manipulasyon. kanun hiçbir dernek, devlet binasında faaliyet yürütemez diyor.geçmişteki müdürlerin hatası.buna izin verilemez.pansiyon kapatılıyor ve daha çok ihityaç duyulan anaokuluna dönüşüyor.öğrenci arama çalışmaları yine devam ediyor,görme engelli öğrenci artık azaldı, olanlar da yatılı olarak bölgede sadece izmirde öğrenim görecek.okul gündüzlü olarak eğitime yine devam ediyor

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DOSTEK koleji öğrencilerine spor semineri
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DOSTEK) öğrencileri, Amatör...

Haberi Oku