Eğitim:
banner175
İkinci üniversite ve kampüs konuşuldu
Pamukkale Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen genel kurula Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, vakıf üyeleri ve senato üyeleri katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan genel kurulda ilk olarak söz alan Denizli Milletvekili Kazım Arslan, vakfın bugüne kadar başarılı çalışmalara imza attığını belirterek, bundan sonraki süreçte de Denizli’nin eğitim hayatına yön vereceğini söyledi.
 
Pamukkale Üniversitesi’nin bu yıl 25. yılını kutladığını belirten Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, “Gelişen ve büyüyen üniversitemize kampüsümüz yetersiz geliyor. Mevcut imar planına göre kampüste bina yapacak yerimiz yok. Sadece Mimarlık Fakültesi’nin projesi hazır, onunda yakın zamanda ihalesi gerçekleşecek. Kütüphane ile ilgili sıkıntılarımız var. Göreve geldikten sonra kütüphaneyi genişlettik. Ama yeterli değil. En az 10 katı mekana daha ihtiyaç duyuluyor. Bu konuda vakıf ve başkanımızdan talepte bulunuyorum” dedi. Denizli’de ikinci bir kampüs veya ikinci bir üniversiteye ihtiyacın olduğunu vurgulayan Rektör Bağ, ileride kadro sıkışıklığının olacağını, tahsis edilen kadroları karşılama noktasında problem yaşanacağını dile getirdi.
 


Aynı dönemde kurulan üniversitelerle değerlendirildiğinde Pamukkale Üniversitesi’nin hızla büyüdüğünü ve geliştiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Üniversite şehre değer katar. Bizlere düşen hep beraber bu şehre kalıcı eserler bırakmaktır. Üniversitemizin kapasitesi yüksek ve artık mevcut kampüs yetersiz geliyor. Kampüsü binalarla doldurmakta hoş olmayacak. Burada fazla yapı yapmayıda arzu etmiyoruz. Ama kütüphane noktasında bir çözüm yolu bulacağız.  İkinci kampüs noktasında Honaz ilçemizde bin dönümlük hazineye ait bir alan mevcut. Kentin ileri gelenleriyle toplanıp fikir alışverişinde bulunup planlama yapacağız” dedi.
 
Denizli’nin eğitim alanında önemli bir yerinin olduğunu belirten Vali Dr. Ahmet Altıparmak ise, “Bu kadar sanayinin, tekstilin, başarının olduğu yerde neden Denizli’de özel bir üniversite olmasın. Bunu yapacak işadamlarının olduğunu biliyorum. Türkiye’nin bürokrasi, siyaset, spor ve sanatın dünyasına yön verecek isimleri yetiştirmemiz gerekiyor. Gelecek nesilleri yetiştirmek, yön vermek kolay değil. İşadamı, akademisyen ve sanayiciyle bir araya gelip beyin takımı oluşturup, çok iyi kadrolar yetiştirebiliriz. Türkiye’de bunu yapacak sayılı iller arasındayız. Bu bilinçle hareket ederek, farklılık yaratmalıyız” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından yönetim, denetleme kurulu raporları okundu.
 
Genel kurul sonrası ise vakıf üyeleri kütüphanede incelemelerde bulundu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DOSTEK koleji öğrencilerine spor semineri
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DOSTEK) öğrencileri, Amatör...

Haberi Oku