Eğitim:
banner175
Japonya ile deprem işbirliği
Pamukkale Üniversitesi,  Japon Ryukyus Üniversitesi ile  “Akademik Değişim ve  İşbirliği Protokolü” İmzaladı
 
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile Ryukyus Üniversitesi Mühendislik Fakültesi (Okinawa-Japonya) arasında “Akademik Değişim ve İşbirliği Protokolü” imzalandı. Protokol çerçevesinde iki üniversite arasında eğitim, araştırma, öğrenci ve öğretim üyesi değişimi yapılabilecek.
 
Rektörlük makamında gerçekleştirilen protokol imza töreninde,  Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, PAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yahya Tülek, Ryukyus Üniversitesi Mühendislik  Fakültesi  İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Ömer Aydan, PAÜ Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil Kumsar ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Koordinatörü Doç. Dr. Zeha Yakar hazır bulundu.
 
İmza töreninde konuşan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ,  Türkiye ve Japonya arasında eskiden  süregelen   dostluk ve bağların bulunduğuna işaret ederek, “Üniversitelerin toplum üzerindeki etkileri göz önüne alındığında,  imzalanan ikili işbirliği protokolü ile Japonya ile geçmişten gelen tarihsel birlikteliğimize katkı sağlamayı, bu samimi birlikteliği  daha da ileriye taşımayı hedefliyoruz. Mühendislik Fakülteleri  arasında imzalanan işbirliğinin üniversite geneline yayılacağına, sadece bilimsel çalışmaları değil aynı zamanda toplumlar ve ülkeler arasındaki ilişkileri daha da güçlendireceğine yürekten inanıyorum” diye konuştu. 
 
PAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yahya Tülek,  Ryukyus Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık Bölümü’nden  Prof. Dr. Ömer Aydan ve PAÜ Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil Kumsar’a bu işbirliği protokolünün gerçekleşmesindeki katkıları için teşekkürlerini sunarak,  “Her iki hocamızın uzun yıllara dayanan dostluğu ve ortak bilimsel çalışmaları var. Bu çalışmalar, bugün her iki üniversitenin ortak somut bir protokol altında işbirliği yapmasını sağladı. Mühendislik Fakülteleri arasında başlayan bu ikili işbirliğinin, her iki üniversitenin  tüm akademik birimlerini kapsamasını hedefliyoruz” dedi.
 
Ryukyus Üniversitesi Mühendislik Fakültesi  İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi ve Japonya Takımadaları Doğal  Afetler Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Ömer Aydan ise 35 yılı aşkın süredir Japonya’da çalıştığına ve pek çok  ortak bilimsel çalışmada yer aldığına vurgu yaparak “Pamukkale Üniversitesi ile Ryukyus Üniversiteleri arasında eğitim, araştırma, öğrenci ve öğretim üyeleri arasında değişim ve işbirliğini geliştirmek üzere ilk etapta Mühendislik Fakülteleri arasında ikili işbirliği anlaşması imzaladık. Bu anlaşmanın yakın gelecekte her iki üniversitenin tüm fakültelerini kapsayan bir anlaşmaya dönüştürülmesini planlıyoruz. Türkiye ve Japonya arasında her iki ülkeyi geçmişten günümüze, derin tarihsel bağlarla birbirine bağlayan pek çok olay, olgu ve benzerlikler var. Bunlardan biri de deprem. Meydana gelebilecek olası bir depremde can ve mal kaybını en aza indirebilmek için bu konuda da, Ryukyus Üniversitesi olarak Pamukkale Üniversitesi ile ortak çalışmalar yürütmek istiyoruz. Önümüzdeki dönemde Pamukkale Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’ne deprem araştırmalarında kullanılmak üzere bir sarsma masası bağışlayacağım” diye konuştu.
 
 
PAÜ Mühendislik Fakültesi  Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil Kumsar da konuşmasında,  “Prof. Dr. Ömer Aydan’la 1996 yılından beri ortak bilimsel çalışmalar yürütüyoruz. Kendisinin vasıtasıyla, Japonya’dan Tokai ve Nihon Üniversiteleri ile  işbirliklerimiz oldu. Şu anda da Ryukyus Üniversitesi’nde çalışıyor ve işbirliği anlaşmasını imzalamak üzere, Ryukyus Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasunori Arizumi’yi temsilen üniversitemize teşrif ettiler. Bu protokol için son bir yıldır Ryukyus Üniversitesi ile yoğun görüşmeler yürüttük. Yapılan anlaşma ile  gerek akademik gerekse de bilimsel anlamda ciddi ilerlemeler kaydedeceğimize inanıyorum. Amacımız bu işbirliklerinin artarak devam etmesidir” şeklinde konuştu.
Son olarak söz alan, PAÜ Uluslararası İlişkiler Bölüm Koordinatörü Doç. Dr. Zeha Yakar’da “ Pamukkale Üniversitesi olarak, Ryukyus Üniversitesi ile Kyoto ve  Fukuoka Üniversitelerinden sonra işbirliği yaptığımız Japon üniversite sayısı üçe yükseldi. Bu yeni işbirliği anlaşması bizde büyük bir heyecan uyandırıyor. Çünkü Japonya’ya ve oradaki eğitim sistemine öğrencilerimiz tarafından yoğun bir ilgi gösteriliyor. Hocalarımızın da belirttiği gibi, bu ikili işbirliği anlaşması, şu an için sadece Mühendislik Fakültesini kapsıyor, ancak önümüzdeki periyotta tüm üniversiteye yayılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Bağ başta olmak üzere bu işbirliğinde emeği geçen hocalarıma teşekkür ediyorum. Bu anlaşmayı ilerleyen süreçte, Erasmus ve Mevlana Değişim Programıyla genişleterek daha da verimli hale getirmeyi hedefliyoruz.” dedi.
Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ tarafından protokol metni imzalandı. Törenin sonunda Rektör Bağ, misafir akademisyene el yapımı çini tabak hediye etti. 
 
Ryukyus Üniversitesi  (Okinawa-Japonya)
Okinawa, Japonyanın Hawaii'si olarak bilinen en önemli turistik bölgesidir. Okinawa Adası, Ryukyu Takımadalarının en büyük adası olup Ryukyus Üniversitesi Okinawa adasında kurulmuştur. University of the Ryukyus (Ryukyus Üniversitesi) 1950 yılında tarihi Shuri Kalesi üzerine ABD askeri yönetimi tarafından kurulmuştur. İdaresi Okinawa hükümetine 1966 yılında devredilmiş ve 1972 yılında Okinawa vilayetinin Japonya’ya bağlanmasıyla devlet üniversitesi olarak Japon Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlanmıştır. 1977 yılında üniversite yeni inşa edilen Nishihara Kampüsüne geçmiştir. Uzunluğu 1300 km olan Ryukyus Takımadalarının tek ulusal devlet üniversitesidir.
Ryukyus Üniversitesi Mühendislik, Tıp, Eğitim, Fen, Ziraat, Hukuk ve Edebiyat, Turizm Bilimi ve Yönetimi olmak üzere yedi fakülteden oluşmaktatır. Mühendislik Fakültesi iki yıl önce yeniden fakülte kurumsal sistemini yenilemiş ve şu anda İnşaat, Mimarlık, Makine, Elektrik, Bilgisayar, Enerji ve Elektronik İletişim Mühendisliği olmak üzere yedi bölümden oluşmaktadır. Mühendislik Fakültesi üniversitenin kurucu fakültelerinden biridir.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DOSTEK koleji öğrencilerine spor semineri
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DOSTEK) öğrencileri, Amatör...

Haberi Oku