Eğitim:
banner175
Kosova üniversiteleri ile PAÜ işbirliği
Yunus Emre Enstitüsü’nün başlattığı projenin devamı olarak düzenlenen işbirliği çalışmaları ile Türkiye’deki çeşitli üniversitelerden akademik anlamda yararlanmak, Türkiye’nin eğitim alanında Kosova’daki üniversitelere destek olması ve Kosovalı öğrencilerin Türkiye’deki üniversitelerde eğitim alıp tekrar Kosova’da bilimin gelişmesi amaçlanmaktadır.
 
Pamukkale Üniversitesi’ni ziyaret eden heyet, ilk olarak Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü Senato Salonu’nda düzenlenen tanışma toplantısı ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan ve Genel Sekreter Doç. Dr. Mehmet Ali Sarı tarafından konuk edildi. Pamukkale Üniversite’sinin yaptığı akademik çalışmalar ve teknik altyapı konusunda bilgi alan heyet, Kosova Üniversiteleri ve Pamukkale Üniversitesi arasında yapacakları akademik işbirliği konularını ele aldı.
 
Tanışma toplantısında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan yaptıkları ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Pamukkale Üniversitesi olarak Kosova üniversitelerine her zaman desteğe hazır olduklarını bildirdi. Toplantıda duygularını dile getiren Kosova Üniversiteler Birliği Başkanı Prof. Dr. İsmet Salihu, dost ve kardeş ülke Türkiye ve Pamukkale Üniversitesi’nde olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade etti. Pamukkale Üniversitesi’nin kurulduğu günden bugüne hızla geliştiğini belirten Prof. Dr. Salihu, Türkiye ve Kosova arasında kültürel benzerlikler olduğu için üniversiteler arasındaki bu işbirliği ile bilimsel ve kültürel etkileşimin daha kolay sağlanacağını belirtti. Yaklaşık 3000 Kosovalı öğrencinin Türkiye’deki üniversitelerde eğitim almasının Kosova halkı tarafından memnuniyetle karşılandığına dikkat çekti.
 


Türkiye’ye her ziyaretlerinde samimiyetle karşılandıklarını söyleyen Priştine Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Naser Sahiti, ülke olarak yaşadıkları zor günlerde Türkiye’nin her zaman destek verdiğini hatırlattı. Priştine Üniversitesi’nin öğrenci ve fakülte sayıları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Sahiti, özellikle Kosova’daki üniversitelerin doktora programlarında akademisyen yetiştirmekte yaşadıkları sıkıntıları ifade ederek bu noktada Pamukkale Üniversitesi’nden akademik destek istedi.
Priştine Üniversitesi Genel Sekreteri Esat Kelmendi, kendilerini ağırladıkları için teşekkür ederken Pamukkale Üniversitesi ile uzun yıllardır bir ilişkileri olduğunu bundan sonra bu ilişkiyi daha da geliştirmek istediklerini ifade etti.
 
Toplantının sonunda Priştine Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Naser Sahiti, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan’a günün anısına hediye takdim etti.
Ziyaretin ikinci gününe Pamukkale Üniversitesi Sosyal Tesisleri’nde yapılan kahvaltı ile program başladı. Kahvaltıda, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Prof. Dr. Semin Fenkçi, PAÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Mehmet Ali Sarı, PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Çağdaş Erdoğan, Ömer Halisdemir Spor Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ali Kağan Gökakın, İslami İlimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ferhat Ağırman, Fransız Dili Edebiyatı Bölüm Başkanı Ertuğrul İşler, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden Prof. Dr. Mehmet Vefa Nalbant ve Prof. Dr. Turgut Tok Kosova’dan gelen heyete eşlik ettiler. Heyet, PAÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Zeha Yakar’ın yaptığı tanıtım sunumunu izledi. Sunumda, ilk olarak genel hatlarıyla Denizli hakkında bilgi veren Doç. Dr. Yakar,  devamında üniversitenin eğitim olanakları ve uluslararası öğrenci değişim konuları hakkında bilgi verdi. Kosova Üniversiteleri Heyeti, sunum sonunda Doç. Dr. Zeha Yakar ve Pamukkale Üniversitesi Yönetimi’nden üniversite hakkında merak ettikleri konularda sorular sorup, bilgi aldı.
 
Pamukkale Üniversitesi’yle gelecekte yapılabilecek akademik işbirliğinin detaylarının konuşulduğu kahvaltının sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan tüm heyete günün anısına hediyeler takdim etti.
 
Heyet, kahvaltının ardından Şehit Ömer Halisdemir Spor Merkezi’ni ve PAÜ Hastaneleri’ni ziyaret etti. Başhekim Prof. Dr. İbrahim Türkçüer, hastanenin fiziki imkânları ve tedavi veren birimleri hakkında bilgi verdi.
 
               Kosova’dan gelen heyetin Denizli ve Pamukkale Üniversitesi ziyareti, kültürel kapsamda Denizli’yi daha yakından tanımak adına, Laodikya ve Hierapolis Antik Kentleri’ne yapılan gezi ile son buldu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DOSTEK koleji öğrencilerine spor semineri
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DOSTEK) öğrencileri, Amatör...

Haberi Oku