Eğitim:
banner175
Mermer sektöründe Suriyeli ve Afganlar çalışacak
Denizli Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü ile Bilim ve Sanayi İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen Mermer Sektörü Ekonomik Toplantısı yapıldı. Valilik toplantı salonundaki programa Vali Hasan Karahan, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Ali Duras, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sefa Gökalp, KOSGEB Denizli İl Müdürü Cihan Özkul, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Abdullah Mersin, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Fatih Işık, oda temsilcileri ve mermer sektöründe üretim yapan firma temsilcileri katıldı.


Denizli'de önemli sanayi sektörlerinden olan mermercilik sektöründeki sorunlar ve çözüm önerileri Vali Hasan Karahan başkanlığında düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı. Sektör temsilcilerinin görüş ve önerilerinin alındığı toplantıda nitelikli eleman sıkıntısı nedeniyle kaçak çalışan işçilerin denetlenerek önlenmesi, Mermer Organize Sanayi Bölgesi içerisine meslek lisesi yapılması, taşıma ücretlerinin düşürülmesi, mesleki eğitim kursu ve iş başı eğitim programlarının yapılması, gümrük biriminin açılması, personelin ulaşımında kolaylık sağlanması, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan Suriyeli ve Afganistanlıların çalışmaları için izin alınması konuları görüşülerek karara bağlandı. Ramazan ÇETİN / DHA

banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DOSTEK koleji öğrencilerine spor semineri
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DOSTEK) öğrencileri, Amatör...

Haberi Oku