Eğitim:
banner175
Meslek liselerine ‘döner sermaye' lazım
Zimek Makine hakkında da öğrencilere detaylı bilgilere veren Mehmet Sarı, öğrenmenin yaşı olmadığının altını çizerek öğrencilere mesleklerine dört elle sarılmaları gerektiğini artık Teknik meslek lisesi öğrencilerinin işyerlerinde aranan personeller olduğunu önemle vurguladı.
 
Sarı öğrencilere teknoloji 4.0 ile alakalı bilgiler de verdi ve teknolojinin ne kadar ilerlerse ilerlesin düğmeye basacak olanın insan olacağını o insanların da teknik personeller olacağını anlattı ve öğrencilerin kendilerini devamlı geliştirmeleri gerektiğini, boşa harcanacak zamanlarının olmadığını sözlerine ekledi.
 
Sarı’nın konuşmalarından sonra Okul Müdürü Yusuf Akkaya ve atölye şeflerilyle okulun atölye bölümünü gezen Mehmet Sarı, okuldaki atölyenin çok donanımlı olduğunu  ve okul müdürü Yusuf Bey’in disiplinli bir müdür olduğunu, hocaların eğitim için heyecanlı olduğunu gördüğünü belirtti.
 
Sarı gözlemlerine dayanarak tek eksik olan şeyin mesleki ve teknik öğrencilerin azlığı olduğunu vurgusunda bulundu.
 
DÖNER SERMAYE VURGUSU
Sarı önemli bir noktaya da vurgu yaptı ve bambaşka bir yaklaşımla "Döner Sermaye Sisteminin" okullarda da uygulanması gerektiğini, bu şekilde okulların gereken ihtiyaçlarının daha rahat karşılanacağını ve öğrencilere çok daha güzel imkanların sunulabileceğini dile getirdi.
 
BAŞARININ FORMÜLÜ
Sarı atölyede öğrenciler ile samimi bir sohbet etti ve onlara önce mesleklerinin özel olduğunu bilmelerini daha sonra kendilerine inanmalarını söyledi ve bunu yaparlarsa başarının kendiliğinden geleceğini dile getirdi.
 
Öğrencilere Hepiniz birer mühendis, akademisyen ve iş veren olabilirsiniz, diyen Mehmet sarı bunların sadece çaba ve sabır ile olacak şeyler olduğunu sözlerine ekledi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DOSTEK koleji öğrencilerine spor semineri
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DOSTEK) öğrencileri, Amatör...

Haberi Oku