Eğitim:
banner175
Minikler, suyu israf edeni uyaracak
Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Dünya Su Günü nedeniyle Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclisi Başkan Vekili Ali Değirmenci, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, DESKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Mahmud Güngör, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, davetliler ve öğrenciler katıldı. Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Mahmud Güngör, Dünya Su Günü'nün öneminden bahsederek, “Su hayati bir sıvı ve olmazsa olmazımızdır. Su yoksa hayatta yoktur. Bu nedenle su kaynaklarımızı korumamız ve onları temiz tutmamız gerekir. Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğümüz de suyun gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılması için gece gündüz çalışan bir kurumdur” dedi.
 
"Suyu israf edenleri uyarın"
 
Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü ise, “Su hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Bunun da böyle bir etkinlikle çocuklarımıza aktarılması ayrı bir güzellik. Suyun korunması ile ilgili çalışmalar sürekli yapılıyor ve DESKİ bu konuda üzerine düşeni fazlası ile yapıyor” dedi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci de, suyun tasarrufu hakkında öğrencilere tavsiyede bulunarak, “Belediyelerin görevi sizlere kullanabileceğiniz temiz ve sağlıklı suyu sağlamaktır. Sizin göreviniz de bu suya sahip çıkmak, onu tasarruflu kullanmaktır. Çevrenizdekiler suyu israf ediyor ve doğru kullanmıyorsa onları uyarmanız gerekiyor" diye konuştu
 


Çocuklardan gösterilere yoğun ilgi
 
Konuşmaların ardından suyun önemi ve tasarrufunu anlatan Minik Minik Ellerim Susuz Büyümez Düşlerim projesi kapsamındaki tiyatro oyunu sergilendi. Kısa tanıtım filminin de gösterildiği etkinliğe katılan Müftü Ahmet Hulusi İlkokulu, Denizli Ticaret Borsası Anasınıfı, Ayşe Yusuf Erdemir Anaokulu ve Ahmet Çalışkan Anaokulu öğrencileri programı ilgiyle izledi.
 
Çat kapı ev ziyaretleri ile suyun önemi anlatıldı
 
Öte yandan Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında DESKİ, Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu öğrencileri ile birlikte çat kapı ev ziyaretleri yaparak ev sahiplerine su tasarrufu ile ilgili bilgiler verdi. Öğretmenler ve öğrenciler eşliğinde su tasarrufu farkındalığı konulu mahalle korteji de düzenlendi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DOSTEK koleji öğrencilerine spor semineri
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DOSTEK) öğrencileri, Amatör...

Haberi Oku