Eğitim:
banner175
NCT Mucit Atölyesi'nde çocuklara özel kodlama, 3D tasarım ve yazıcı eğitimleri başlıyor
Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr, İsmail Ovalı’nın yönetimindeki NCT Mucit Atölyesi, Denizli’nin gelecekteki mucitlerini ortaya çıkarmak için hazırlanıyor. Pamukkale Üniversitesi bünyesindeki Teknokent’te kurulan NCT Mucit Atölyesi’nde çocuklara, Denizli’nin en kapsamlı ‘maker’ eğitimi veriliyor.
 


EĞİTİMDE AKADEMİK VİZYON
Geleceğin teknolojilerine çocuk yaşta giriş olan maker eğitimlerinde çocuklara kodlama, 3 boyutlu tasarım ve bu tasarımı yine 3 boyutlu üretmeye yarayan yazıcıların kullandırılacağı eğitim, Yrd. Doç.Dr. Ovalı gözetiminde, akademik bir vizyon çerçevesinde yürütülüyor.
 


ÇOCUKLAR, TEKNOLOJİYİ SADECE
TÜKETMEYECEK, ÜRETECEKLER DE...
Yrd. Doç.Dr. Ovalı, eğitimlerin amacının çocukları teknoloji ile doğru tanıştırmak olduğunu kaydederken, “Çocuklarımızı teknolojiyle doğru şekilde tanıştırabilirsek, onları tüketimden üretime yönlendirebiliriz. Bizim amacımız da budur. Bu eğitimler çocukların sistematik düşünme, algoritmik düşünme, olaylar arasında mantıksal ilişkileri kurabilme yeteneğini geliştirmeyi hedeflemektedir. Çocuklara tüm dünyada olduğu gibi maker ruhu kazandırmaktır” dedi.
 


EĞLENEREK ÖĞRENECEKER
Eğitimlerin, çocukların sıkılmadan eğlenerek öğreneceği şekilde planlandığını belirten Yrd. Doç.Dr. Ovalı şunları söyledi:
“Eğitimler kesinlikle sadece kodlama eğitimini içermemektedir. Eğitimler 3D (3 boyutlu) tasarım, 3D printer ve kodlama eğitimlerinden oluşmaktadır.
 


HAFTA SONLARI 3’ER SAAT
Eğitimler hafta sonları 3’er saat şeklinde gerçekleştirilecek ve dört ay boyunca devam edecektir. Eğitimler tamamen uygulamalı olarak gerçekleştirilecektir.”
 


10 ŞUBAT’TA BAŞLIYOR
Yrd. Doç.Dr. Ovalı, eğitimlerin 10 Şubat günü başlayacağını beirterek kayıt yaptırmak isteyen ailelerin kendilerine ulaşabileceğini ve akıllarına takılan sorulara cevap alabileceklerini söyledi.
 
NCT Mucit Atölyesi’ne ulaşmak için internet sitesini tıklayabilir, veya facebook beğeni sayfasını kullanabilirsiniz..
 
İnternet sayfasına ulaşmak için tıklayın:
http://nctmucitatolyesi.com/
 
Facebook sayfasına ulaşmak için tıklayın:
https://www.facebook.com/nctmucitatolyesi/






 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DOSTEK koleji öğrencilerine spor semineri
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DOSTEK) öğrencileri, Amatör...

Haberi Oku