Eğitim:
banner175
Öğrenci ve velilere tatil önerisi
Tatil listesinde; teknolojiden kitaplara, müze ziyaretlerinden aile bireyleriyle birlikte vakit geçirmeye kadar birçok önerinin yer aldığını ifade eden Çocuk Gelişimi Danışmanı Şeyma Akgün Nur, en önemli önerinin ise; ‘Karneyi başarının tek kriteri olarak görmeyin’ maddesi olduğunu dile getirdi. Tatillerin iyi değerlendirildiğinde paylaşılan anlarla hatıralarda yer eden, çocuğun pek çok alandaki gelişimini destekleyebilecek zaman dilimleri olduğunu söyleyen Nur; velilere şu önerilerde bulundu;
- “Öncelikli olarak çocukların bol bol dinlenmesine uykunun tadını çıkarmasına izin verin.
-  Zinde ve enerjik olarak güne başladıktan sonra çocuklarınızla birlikte daha önce gezmediğiniz veya çok önceden gezdiğiniz bir müze gezisi planlayabilirsiniz (Etnografya müzesi, Laodicea Antik Kenti, Hierapolis Arkeolojisi Müzesi & Pamukkale vb.). Müzeyi gezerken çocuğunuza tarihi bilgileri okumasına fırsat verin, hatta müzedeki heykelleri canlandırarak komik ve eğlenceli anılar bırakabilirsiniz.
 - Yine çocuklarla birlikte gezebileceğiniz Sanal Müzeler: Anadolu Medeniyetler Müzesi, İstanbul Oyuncak Müzesi, Panorama 1453 vb.
 - Ailecek ‘Tiyatroya’ mutlaka gitmelisiniz.
 - Bol bol doğa yürüyüşleri yapabilirisiniz. Daha önce görmediğiniz veya keyif aldığınız yerlerde kış pikniği yapabilirsiniz (Ornaz Vadisi, Honaz Dağı Milli Parkı, Çamlık, Bağbaşı Teleferik, Denizli Kayak Merkezi vb.)
 - Evde yapabileceğiniz etkinlikler, yeni yemek tarifleri öğrenebilirsiniz veya sevdiğiniz bir pastayı ailenizle birlikte yapabilirsiniz.
 - Evinizde bozulan bir eşyayı tamir edip kıyafet dolabınızı düzenleyip gerekli gördüklerinizi ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilir veya geri dönüştürebilirsiniz.
 - Kutu oyunları, satranç veya sessiz sinema oynayabilir yeni oyunlar türetebilirsiniz.
 - Günbatımını izleyip, sokak hayvanları için yemek bırakabilir, fidan dikmeyi öğrenebilirsiniz.
 - Aile büyüklerini ziyaret ederek birlikte eski fotoğrafları inceleyerek nostalji yapabilirsiniz.”
Hazırladığı bu öneri listesi ile tatil dönüşü motivasyonu, çalışma ve öğrenme enerjisi artmış öğrenciler hedeflediklerini belirten Çocuk Gelişimi Danışmanı Şeyma Akgün Nur, bunun için de velilerin; çocuklarının zihinsel, psikolojik ve özgüven gelişimlerine destek olmalarının önemli olduğunu vurguladı.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DOSTEK koleji öğrencilerine spor semineri
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DOSTEK) öğrencileri, Amatör...

Haberi Oku