Eğitim:
banner175
Öğrenciler teknoloji geliştirdi
Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği İlkokulu’nda gerçekleştirilen şenliğe; Vali Hasan Karahan, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, öğretmen ve öğrencilerin velileri katıldı.
 
Harezmi Eğitim Modeli Kapsamında Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği İlkokulu bünyesinden 9 öğretmen ve 26 öğrencinin katılımıyla 8 Mart 2018 tarihinde başlayan ve 10 haftalık bir çalışma planı doğrultusunda gerçekleştirilen projeler düzenlenen şenlikle katılımcılara sergilendi ve büyük beğeni topladı.
 
Harezmi Eğitim Modeli çalışmaları kapsamında öncelikle HİS (Hayatın İçinden Sorun) belirlendi. HİS belirlenirken kavram ve zihin haritaları, drama teknikleri, beyin fırtınası metotları kullanıldı. Okulda  “Çocukların sağlıklı sosyalleşememesi sorunu, sosyal ortamların ve alanların bilimsel çalışmalarla iyileştirilmesiyle çözülebilir mi?” olarak belirlenen HİS’in çözümüne yönelik bilgi işlemsel ve algoritmik düşünme yöntemiyle, disiplinler arası işbirliği çerçevesinde,  milli manevi değerler ışığında özgün çalışmalar yapıldı. Bu süreçte lego setleriyle robotik tasarım, web 2.0 araçlarıyla afiş ve sunum tasarımı, maket, slogan ve kısa film çalışmaları yapıldı.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DOSTEK koleji öğrencilerine spor semineri
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DOSTEK) öğrencileri, Amatör...

Haberi Oku