Eğitim:
banner175
Öğrenciler üniversite hayali için ter döküyor

Dün Temel Yeterlilik Sınavı’na (TYT) katılan öğrenciler, bugün de Alan Yeterlilik Sınavı (AYT) için sabah saat 08.15’ten itibaren sınav merkezlerine gelmeye başladı.
 
Koronavirüs nedeniyle önlemlerin üst seviyede tutulduğu sınav merkezlerinde yoğunluk oluşmaması için öğrencilerin yakınları okulların bahçelerine alınmadı, öğrenciler ise görevliler tarafından yapılan kontrollerin ardından sınav merkezlerine alındı.
 
SINAV 10.15’TE BAŞLADI
AYT, saat 10.15’te başladı. Öğrencilere bu kritik sınav için 180 dakika süre tanındı. YKS'nin 2. oturum sınavı 13:15'te sona erecek.
AYT'de "Türk dili ve edebiyatı- sosyal bilimler-1" testi 40 sorudan oluşuyor. Bu testte adaylar, Türk dili ve edebiyatından 24, tarih-1'den 10, coğrafya-1'den 6 soru yanıtlayacak.
AYT'nin "sosyal bilimler-2" testi 40, matematik testi 40, fen bilimleri testi de 40 sorudan oluşacak. Sosyal bilimler testinde tarih-2'den 11, coğrafya-2'den 11, felsefe grubundan 12, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ek felsefe sorularından 6 soru yer alacak. Fen bilimleri testindeki dağılım ise fizik 14, kimya 13 ve biyoloji 13 soru şeklinde olacak.
 
SON OTURUM ÖĞLEDEN SONRA
Üçüncü ve son oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) ise 15.45'te başlayacak ve adaylara 120 dakika süre verilecek. Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacak sınavda toplam 80 soru yer alacak.
 
 

banner209
Anahtar Kelimeler
DenizliSınavYksAyt
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DOSTEK koleji öğrencilerine spor semineri
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DOSTEK) öğrencileri, Amatör...

Haberi Oku