Eğitim:
banner175
Öğrencilere teknoloji bağımlılığı semineri
Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Merkezefendi Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde Büyükşehir Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezlerinde eğitim gören öğrencilere yönelik teknoloji bağımlılığı ile mücadele konulu seminer düzenlendi. Mehmet Akif Ersoy, Karaman ve Yenişehir Sosyal Etkinlik Merkezi’nde toplam 750 kişiye verilen seminerlerin sonuncusu Yenişehir Sosyal Etkinlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. Seminere Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezleri'nde eğitim gören çok sayıda öğrenci ve eğitmen katıldı. Rehberlik Öğretmeni Veysel Meres, seminerde öğrencilerin teknoloji ve internete dair bağımlılıklarının farkındalığı ve bununla ilgili mücadele yollarını anlattı. Teknoloji bağımlılığının aynı zaman yetişkinleri de ilgilendirdiğini kaydeden Meres, teknoloji bağımlılığının büyük problemleri de beraberinde getirebileceğini kaydetti.
 
“İhtiyacın ötesinde kullanım, bağımlılıktır”
 
Meres, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Örneğin bilgisayarı 6 saat kullanan birine bağımlı denilmez. Sen ihtiyacın kadar kullanırsan bağımlı diyemeyiz ama ihtiyacının ötesinde kullanmaya başladıysanız, bağımlılığa doğru yöneliyorsunuz demektir." Sanal dünya ile gerçek dünyadaki oyunları kıyaslayarak çocuklara gerçek oyunlar oynamalarını tavsiye eden Veysel Meres, seminerde öğrencilerin merak ettiği soruları da yanıtladı.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DOSTEK koleji öğrencilerine spor semineri
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DOSTEK) öğrencileri, Amatör...

Haberi Oku