Eğitim:
banner175
Okul endişesini aşmanın yolları
Okulun ilk günleri fobi olmaktan çıkıyor. 2017-2018 eğitim-öğretim hayatına 18 Eylül’de başlayacak ilkokul öğrencileri ise biraz kaygılı, heyecanlı olabilir. Doğa Koleji Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölüm Başkanı Sibel İzgiman ise bu durumu,  “Okul hayatına ilk kez başlayacak okul öncesi ve 1. sınıf öğrencileri için okulun ilk günleri çok daha heyecanlı geçer. Çocukların daha önce hiç tanımadığı insanlarla bilmediği bir ortamda günün önemli bir bölümünü geçirmek çocuklar için endişe verici olabilir. Bu nedenle okul oryantasyonu ve okul uyumu, çocuğun mutlu ve başarılı bir okul hayatı sürdürmesi için önemlidir” şeklinde ifade etti.
 
Çocuğunuzun Duygularını Anlamaya Çalışın
Çocuğunuzun duygularını anlamaya çalışın. Yetişkinler için de taşınmak, yeni bir eve alışmak, iş değiştirmek, yeni bir iş ortamına alışmak biraz stresli ve zaman alıcı olabilir. Bu nedenle çocuğunuzun okulun ilk günleri biraz kaygı yaşaması normaldir.
 
Doğa Koleji’nden Ailelere Öneriler
Çocuğunuza zaman tanıyın. Annenin güvenli kollarından, öğretmenin kucak açtığı, yeni arkadaşlıklar edineceği yeni bir ortama alışmak elbette zaman alacaktır. Okul oryantasyon programına ve okulun ilk günlerine çocuğunuzun devamını sağlamak ona vereceğiniz en önemli destek olacaktır.
Vedalaşmaları kısa tutmaya çalışın.  Okulun ilk günü anne-babalar da çocuklarının yanında kalmak, onları gözlemlemek, sınıfta ne yapacağını, nasıl duracağını görmek isteyebilirler. Ancak okul ortamında anne-babanın varlığı, çocuğun okula alışmasını, okulda bir birey olarak diğer çocuklar gibi hareket etmesini güçleştirir.
 
Çocuk Okula Gitmek istemezse
Okula gitmek istemezse… Kaygı yaşayan pek çok “karnım ağrıyor, midem bulanıyor” gibi şikayetlerle okula gitmek istemez ya da ağlayarak direnç gösterebilir. Hatta bu süreçte “bugün okula gitmeyeyim, yarın giderim” gibi anne-babalarını ikna etmeye çalışabilirler. Bu nokta tutarlı ve kararlı durmak önemlidir. Çocuğunuza “Ağlama, üzülme” demek yerine duygularını anlamaya çalışmak “Şu an endişe duyuyorsun ama geçecek” diyerek destek olmak daha doğru olacaktır.
Okul hayatına ilk defa başlayan miniklerin ilk gün kaygısı yaşamaları normaldir. Çocukların okula bir ay içinde tam alışması beklenir. Eğer devam eden bir kaygı varsa uzman desteği almak iyi olabilir.
Okul uyumu ve ilk gün kaygısı ile baş etme konusunda okullar ve öğretmenler oldukça deneyimlidir. Anne babaların da çocuklarına destek olmak için sakin, sabırlı kalmaları ve okul ile işbirliği içinde olmaları süreci kolaylaştıracaktır.
Okula başlamadan önce birlikte okul alışverişi yapmak, çocuğu okula özendirmek, okul hayatının nasıl olacağı ile ilgili bilgi vermek çocuğunuza okula alışması konusunda yardımcı olabilir.
Kısa süre içinde okula ve arkadaşlarına alışan çocuğunuzun güven duygusu artacak ve okuldan ve öğrenmekten keyif almaya başlayacaktır.
 
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DOSTEK koleji öğrencilerine spor semineri
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DOSTEK) öğrencileri, Amatör...

Haberi Oku