Eğitim:
banner175
PAÜ İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi'ni neden tercih etmelisiniz
Öğrencilerin hayata dair hayallerine ve hedeflerine ulaşmak için üniversite hayatında edineceği temel bilgi ve beceriler şüphesiz çok önemli. Fakülte ile ilgili bilgiler veren İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Sarıtaş, öğrencilerin hayallerini gerçekleştirirken yararlanacakları temel bilgi ve becerileri en iyi şekilde sunarak hem kendi hayatlarını hem de başkalarının hayatını pozitif yönde etkilemelerine katkı yapmayı amaçladıklarını belirtti.
 
Prof. Dr. Sarıtaş, kaliteli bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade ederek “Yurtdışı tecrübesi olan, alanlarında yetkin ve dinamik öğretim kadromuz ile amacımız, öğrencilerimizi güncel ve zengin bir eğitim programıyla donatarak onların yeteneklerini ve kendi potansiyellerini harekete geçirerek dünyaya katkı sağlayacak bireyler haline getirmektir. Ayrıca, geniş bir yelpazede uzmanlıkları olan öğretim elemanlarını bünyesinde bulunduran fakültemiz, sahip olduğu güçlü araştırma kapasitesi ile içinde bulunduğu kente, ülkeye ve genel olarak insanlığa farklı alanlarda katkı yapmayı da amaçlamaktadır” dedi.
 
Modern altyapı, güncel ve yenilikçi programlar, dinamik kadro ve girişimci anlayışına sahip Pamukkale Üniversitesi’nin 15 fakültesinden birisis olduklarını belirten Prof. Dr. Sarıtaş,  “Fakültemizde %30 ve %100 İngilizce eğitim veren bölümlerin varlığı ile geniş bir yelpazede eğitim imkânı mevcuttur. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, yabancı dilde eğitim veren bölümlere sahip olmanın avantajıyla hem en fazla uluslararası öğrenci kabul eden hem de en fazla öğrenci değişim ve staj hareketliliği (Farabi, Erasmus, Erasmus+, Mevlana) olan fakültedir. Bu hareketliliğin hem öğretim elemanlarına, hem öğrencilere ve hem de Denizli şehrine farklı kültürden gelen kişilerle etkileşim sağlama imkânı sunmaktadır. Günümüz dünyasında yabancı dilin önemi düşünüldüğünde, yabancı dilde eğitim veren bölümler için zorunlu yabancı dil hazırlık eğitimi olmasının yanı sıra, diğer bölüm öğrencileri için isteğe bağlı yabancı dil hazırlık imkânının mevcut olması da önemli bir avantajdır. Ek olarak, fakültenin tüm bölümlerinde fakülte içi ve dışı öğrenciler için Çift Anadal ve Yandal programları mevcuttur. Öğrencilerimiz bu imkânlardan azami ölçüde yararlanmasını tavsiye ediyoruz” dedi.
 
STAJ İMKANI
Bir sanayi şehri olan Denizli'nin kurumsal firmalarında fakülte öğrencilerinin staj yapma imkânına sahip olduklarını vurgulayan Prof. Dr. Sarıtaş, öğrencilerin teorik bilgilerinin kamu ve özel sektör uygulamalarıyla desteklenmesi için vaka analizi atölyeleri ve yarışmaları düzenlediklerini belirtti.
 
ULUSAL VE ULUSLARARASI ETKİNLİKLER
Ulusal ve uluslararası konferans, sempozyum ve çalıştay gibi etkinliklere ev sahipliği yapan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, aynı zamanda öğrencilerinin bu faaliyetlerde etkin şekilde  rol almasını sağlayarak kendilerini geliştirmesini destekliyor. Yurtiçi ve yurtdışı çeşitli üniversitelerdeki öğretim üyelerinin ve Türkiye'nin ekonomi politikalarına yön veren kurum temsilcilerinin katılımı ile her yıl fakültede organize edilen Ekonomi Yaz Seminerleri (EYS) örneklerden biri.
 
AKTİF ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin bir diğer güçlü yanı ise öğrenci toplulukları. Türkiye'nin bir öğrenci kulübü tarafından yapılan ilk ve tek ekonomi dergisi Genç Ekonomistler Topluluğu tarafından yayınlanıyor. Kariyer Yolcuları, İşletme Kulübü ve UTF Kulübü gibi aktif öğrenci toplulukları her yıl kariyer günleri ve sosyal sorumluluk projeleri organize ediyor.
 
NASIL İSTİHDAM EDİLİYOR?
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunları nasil istihdam ediliyor? Fakülte mezunları için geniş bir çalışma alanı bulunmaktadır. Kamu kurum ve kuruluşlarında çok sayıdaki üst düzey meslek ağırlıklı olarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun olan öğrencileri istihdam etmektedir.
Bu meslekler arasında;
• Kaymakamlık,
• İdari yargı hâkimliği,
• Sayıştay denetçiliği,
• Bakanlıklarda, bakanlıklara bağlı ve ilgili kuruluşlarda uzmanlık, müfettişlik, denetmenlik, kontrolörlük gibi meslekler yer alıyor.
Türkiye’deki özel sektörde yer alan işletmelerle birlikte uluslararası şirketler ve kurumlar da İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunları için önemli iş imkânları sunmaktadır.
Bu imkânlar,
• Yönetim kadroları
• Mali Müşavirlik
• Bankacılık
• Dış Ticaret Uzmanlığı
• Pazarlama
• Müşteri İlişkileri
• Halkla İlişkiler
• Sigortacılık
• Finans sektörü
• Borsa ve menkul kıymetler
• İhracat ve İthalat
alanlarında yoğunlaşmaktadır.
Fakülte ve bölümlerle ilgili daha detaylı bilgiye fakülte web sayfasından (http://www.pau.edu.tr/iibf/tr) ulaşılabilir.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DOSTEK koleji öğrencilerine spor semineri
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DOSTEK) öğrencileri, Amatör...

Haberi Oku