Eğitim:
banner175
PAÜ spor öğrencileri çok şanslı
Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Mülazımoğlu Ballı, Yrd. Doç. Dr. Yeliz Ilgar, Spor Yöneticiliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aytül Dağlı Ekmekçi ve Yrd. Doç. Dr. Ömür Dugan’ın proje ekibini oluşturduğu Avrupa Spor Liderliği Programı başlıklı projenin başlangıç toplantısı İspanya Murcia Katalolik Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.
 
Erasmus+Sport Colloborative Partnership Projesi kapsamında kabul edilen Avrupa Spor Liderliği Programı (European Sport Leadersip Programme - ESLP) ile Pamukkale Üniversitesi projede yer alan tek Türk üniversite oldu.
 
Proje hakkında bilgi veren Doç. Dr. Özgür Mülazımoğlu Ballı, İspanya’dan Murcia Katalolik Üniversitesi’nin yürütmekte olduğu projede Pamukkale Üniversitesi ile birlikte Yunanistan Thessaly Üniversitesi, İtalya’dan Roma Üniversitesi "ForoItalico" ve Malta’dan Malta Üniversitesi olmak üzere toplam 5 üniversitenin yer aldığını ifade etti. Doç. Dr. Mülazımoğlu-Ballı, 1 Ocak 2018 tarihinde başlayan ve 30 Haziran 2020 tarihinde sonuçlanacak olan projenin bütçesinin ise 386.155 € olduğunu konuşmasında ayrıca belirtti.
 
Projenin temel amacının üniversite sporlarında iyi yönetişimi geliştirmek, spora katılımı arttırmak, üniversite ortamında yapılabilecek farklı spor branşları için liderler yetiştirebilecek kılavuzlar hazırlayarak uygulama fırsatı yaratmak olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Özgür Mülazımoğlu Ballı, Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nin bu projenin bir parçası olarak, Erasmus + Sport projelerinin nihai amacı olan, sporda gönüllük faaliyetini ve spora katılımı arttırmayı da hedeflediklerinin altını çizdi.
 
Bu doğrultuda belirlenen temel amaçları belirten Doç. Dr. Mülazımoğlu Ballı; ‘Her bir ortak ülkedeki spor ve aktif rekreasyon hükmünün bilgi ve farkındalığını artırmak, spor ve aktif rekreasyondaki ortak kuruluşların işbirliğini güçlendirmek, üniversite sporunun hedeflerinin belirlenme kriterlerini izleyerek, performansı optimize etmeyi sağlamak, üniversite sporu ve aktif rekreasyon yönetişimindeki iyi uygulamaların paylaşımını geliştirmek, özellikle mezunların istihdam edilebilirlik faktörlerini artırmaya yardımcı olmak için, öğrencilerin kişisel ve mesleki gelişimlerine yönelik spor ve fiziksel aktivitenin katma değeri hakkında farkındalık ve çıktılar sağlamak, özellikle hâlihazırda daha az aktif olanlar ile birlikte, spor ve aktif rekreasyona katılımı teşvik etmek’ olduğunu söyledi.
 
Bu hedefler doğrultusunda 23 Ocak 2018 günü proje başlangıcı için İspanya Murcia Katalolik Üniversitesi’nde yapılan ve gerekli stratejilerin belirlendiği ilk toplantıda, farklı oturumlar sonucunda ülkelerin görev dağılımları ve iş planları yapıldığını belirten Doç. Dr. Mülazımoğlu Ballı, önümüzdeki 2018-2019 güz döneminden itibaren Pamukkale Üniversitesi’nde de proje ile ilgili uygulamaların başlayacağını ifade etti.
 
 
Detaylı bilgi için:
http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/projects/eplus-project-details/#project/71a2889f-6df6-4f3b-8d76-7fe4534be3f5
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DOSTEK koleji öğrencilerine spor semineri
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DOSTEK) öğrencileri, Amatör...

Haberi Oku