Eğitim:
banner175
PAÜ'de yeni akademik yıl felsefe dersi ile başladı
Törene; Denizli Valisi Hasan Karahan başta olmak üzere, Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar, 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili P. Alb. Bilal Öztürk, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Prof. Dr. Erdinç Duru, Prof. Dr. Osman Çiftçi, Genel Sekreter Prof. Dr. Mehmet Ali Sarı, il protokolünden üyeler, PAÜ Senatosu Üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, daha sonra Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Eğitimi A.D. Öğretim Üyeleri  Doç. Dr. Fatıma Akyüzlüer ve Öğr. Gör. Birol Işıkdemir’in müzik dinletisi ile devam etti.
 
Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Hüseyin Bağ şunları kaydetti: “Üniversitemizin bugün ulaştığı seviyeye gelmesi, hiç şüphesiz siz değerli akademisyenlerimiz ve idari personelimizle oluşturduğumuz verimli sinerji ve ortak çalışmaların ürünüdür. Fedakârca gayretleriniz sonucunda pek çok sorunun üstesinden gelerek gerçekleştirdiğiniz faaliyetler ve Üniversitemizin gelişmesinde gösterdiğiniz, hiçbir şekilde karşılığı ödenmeyecek değerli emeklerinizden dolayı sizlere bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Sizlerle birlikte pek çok zorluk ve imkânsızlığı geride bırakarak sahip olduğumuz deneyim ve tecrübe ile gösterdiğiniz özveri sayesinde, hep daha güzel çalışmalara imza atacağımıza ve Pamukkale Üniversitemizi sadece ülkemizin değil, dünyanın saygın bilim yuvalarından biri haline getireceğimize olan inancım tamdır. Üniversitemizin kuruluşundan itibaren çalışmalarımızda bizlere her türlü desteği veren başta Sayın Cumhurbaşkanım olmak üzere Valilerimiz, Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanlarımıza, ilimizin değerli bürokratlarına, tüm kamu kurum ve kuruluşu temsilcilerine, sanayicilerimize, Sanayi ve Ticaret Odası ile diğer oda ve meslek kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına, kıymetli basınımıza, değerli hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum. Üniversitemizin bugünlere gelmesinde emeği geçenleri ve katkıda bulunanları saygı ile, aramızdan ayrılanları ise rahmetle anıyoruz. Sözlerimi tamamlarken 2019-2020 eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum; törenimize katılımınız için tekrar teşekkür ediyor, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.”
 
Protokol konuşmaları ile devam eden törende ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci konuşma yaptı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci gerçekleştirdiği konuşmada şunları kaydetti:  “27 yıl akademik yaş olarak bir üniversite için oldukça genç bir yaş. Ancak Üniversitemizin bilimde ve teknikte elde ettiği başarılara baktığımızda hepimizi gururlandıran bir tablo ortaya çıkıyor. Üniversitemizin şehirle olan işbirliği olsun, sanayi ile işbirliği olsun hakikaten hep güzelliklerle birlikte olduk. Üniversitemizin ve öğrencilerimizin şehirle bütünleşme anlamında eğitimden spora ve kültüre hep yanında olduk bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz. Yeni akademik yılın hayırlı olmasını diliyorum.”
 
Törende konuşma yapan Denizli Valisi Hasan Karahan şunları kaydetti: “Denizli için önemli bir değer olan Pamukkale Üniversitesi; gençlerimizle, müteşebbis yatırımcılarıyla büyümeye devam edecektir. Gençlerimizi Denizli’ye kan vermeye, can vermeye çağırıyoruz.” Konuşmasının sonunda Vali Karahan, yeni akademik yılın akademisyenlere, öğrencilere ve Pamukkale Üniversitesine hayırlı olmasını dileyerek başarılar diledi. 
Törende ayrıca Serinhisar Meslek Yüksekokulunun, Pamukkale Üniversitesi ve Serinhisar ilçesine kazandırılmasında büyük gayret ve emekleri bulunan hayırsever iş insanı Cevriye Esen’e katkılarından dolayı Denizli Valisi Hasan Karahan tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.
 
Protokol konuşmalarının ardından tören, ODTÜ Felsefe Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet İnam’ın “Türkiye’de Bilim ve Felsefenin Kültürel İmkânları” başlıklı 2019-2020 Akademik Yıl İlk Dersi ile devam etti.
Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet İnam’a katılımlarından ve bu değerli bilgileri davetlilerle paylaşmasından dolayı teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci tarafından günün anısına plaket takdim edildi. Gerçekleştirdikleri  müzik dinletisi ile dinleyicilere keyifli anlar yaşatan Doç. Dr. Fatıma Akyüzlüer ve Öğr. Gör. Birol Işıkdemir’e ise Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ günün anısına plaket takdim etti.
Tören; protokol üyeleri, akademisyenler ve davetlilerin günün anısına hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DOSTEK koleji öğrencilerine spor semineri
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DOSTEK) öğrencileri, Amatör...

Haberi Oku