Eğitim:
banner175
Ramazanoğlu'ndan Denizli'ye 4 büyük müjde!
Bakanlığa geldiği ilk günlerde öğrenci yurtlarının önemine dikkat çeken ve görevi süresince bu konuda büyük çaba sarf eden Ak Parti Denizli Milletvekili, Aile ve Sosyal Politikalar Eski Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, Denizli’ye 4 yurt müjdesi verdi.
 
ANKARA’DA YOĞUN MESAİ
Denizli’de ‘yurt ihtiyacı’ konusunda en acil 4 tanesinin çözümü için Ankara’da temaslarını sürdüren Dr. Ramazanoğlu’nun bu girişimleri sonuçsuz kalmadı. Dr. Ramazanoğlu’nun Ankara’daki çalışmaları neticesinde Pamukkale, Merkezefendi, Sarayköy ve Honaz’a toplam kapasitesi 700 olan üçü kız, biri erkek öğrenciler için olmak üzere 4 yurt yapılması; Hükümet’in 2017 eylem planı içine alındı.


 
EĞİTİMİN ÖNCELİĞİ
Dr Ramazanoğlu’nun verdiği müjde kapsamında Honaz, Merkezefendi ve Pamukkale’ye 200’er öğrenci kapasiteli 3 kız yurdu, Sarayköy’e de 100 kişi kapasiteli bir erkek öğrenci yurdu yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı; Denizli’deki bu dört yurtiçin ‘eğitimin ihtiyaç önceliğinde’ görüşü bildirmiş ve aciliyetine dikkat çekmişti.
 
YURTLARIN ÖNEMİ
Ak Parti Denizli Milletvekili, Aile ve Sosyal Politikalar Eski Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, çocukların 12 yıllık temel eğitimi almaları için bu yurtların çok önemli olduğunu bildiklerini ve bu konuda üstün gayret gösterdiklerini söylerken, “Hükümetimizin eylem planı içine alınan Denizli’deki 4 yurt sayesinde kız çocuklarımızın 12 yıllık temel eğitimlerini alabilmelerini sağlayarak birçok sosyal problemin önüne geçmeyi hedefliyoruz” dedi.
 
EĞİTİME DAYALI YAŞAM STANDARDI
Dr. Ramazaoğlu, sosyal ve kültürel her türlü imkanı içinde barındıracak modern öğrenci yurtlarının, çocukları okumaya teşvik edecek düzeyde olduğunu belirtirken, yurtlar sayesinde toplumsal bir yaranın engelleneceğini belirterek, “Erken yaşta evliliklerin önüne geçilmesi, eğitim öğretime dayalı olarak yaşam standartlarının artması hedeflerimiz arasındadır. Merkezefendi, Pamukkale, Honaz ve Sarayköy’de inşaatına başlanacak olan yurtlarımızın şimdiden hem öğrencilerimize hem de Denizlimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DOSTEK koleji öğrencilerine spor semineri
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DOSTEK) öğrencileri, Amatör...

Haberi Oku