Eğitim:
banner175
Sattığı arsayla ikinci okulunu yaptıracak
Merkezefendi ilçesinde yaşayan Mehmet Ali Uyanık, 1955 yılında Başkarcı Mahallesi'nde, 12 dönüm arsa satın aldı. Geçen süre içinde arsayı satmayan Uyanık, bu fikrini eşi Naile Uyanık ile birlikte yıllardır hayalini kurduğu okul için değiştirdi. Arsayı 2 yıl önce 1 milyon 700 bin liraya satan Uyanık, parasını imzaladığı protokolle okul yapılmak üzere bağışladı. Uyanık'ın bağışıyla yapımına başlanan liseye Naile-Mehmet Ali Uyanık çiftinin isminin verileceği bildirildi.
 
BU KEZ ANAOKULU YAPTIRACAK
Daha bu lisenin yapımı bitmeden Uyanık, bu defa Başkarcı Mahallesi'ne bir de anaokulu yaptırmak için bugün Denizli Valiliği'nde törenle protokol imzaladı.
 
Törene Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve hayırsever Mehmet Ali Uyanık ile torunları katıldı. Uyanık, imzalanan protokolle, yapımı planlanan 4 derslikli anaokulu için de 800 bin lira daha bağış yaptı.
 
"EN BÜYÜK HAYALİME ULAŞTIM"
Protokol imza töreninde konuşan Mehmet Ali Ulanık, hayatı boyunca doğup büyüdüğü topraklara okul yaptırma hayali ile yaşadığını belirtti. Uyanık, eğitime katkı sağladığı için gurur duyduğunu ifade ederek, "Ömrüm boyunca kurduğum en büyük hayallerime ulaşmanın mutluluğu içerisindeyim. Allah'ım imkanı olan herkese okul yaptırmayı nasip etsin" dedi.
  
Vali Hasan Karahan da hayırsever Uyanık'a eğiteme katkıları nedeniyle teşekkür etti.
Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DOSTEK koleji öğrencilerine spor semineri
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DOSTEK) öğrencileri, Amatör...

Haberi Oku