Eğitim:
banner175
Üniversite öğrencileri Denizli'den çok memnun
Osmangazi Üniversitesi’nden (Eskişehir) Prof.Dr. Engin Karadağ ve Prof.Dr. Cemil Yücel’in kurduğu Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın yaptığı bir araştırmaya göre; Denizli üniversite öğrencilerinin en mutlu olduğu şehirler içinde yer aldı. Eskişehir’in ‘Öğrenci başkenti’ unvanı aldığı araştırmada Denizli, en iyi ikinci not olan ‘A’ aldı ve 18’nci sırada yer aldı.
 
164 ÜNİVERSİTEDEN 13 BİN 694 ÖĞRENCİ
Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırmasının bir parçası olarak Prof.Dr. Karadağ ve Prof.Dr. Yücel’in yürüttüğü çalışma 81 ildeki 108 devlet ve 56 vakıf olmak üzere 164 üniversitede yapıldı. Toplam 13 bin 694 öğrencinin katıldığı çalışmada 10 maddeden oluşan şehir memnuniyet ölçeği oluşturuldu ve 10 ila 100 arasında puanlama yapıldı. Ölçeğin sonundaen yükseği A+, en düşüğü FF eolmak üzere puanlar verildi.
 
MEMNUNİYET NEYLE ÖLÇÜLDÜ
Çalışma, üniversite şehirlerini öğrencilerin memnuniyet derecesine göre sıraladı. Öğrencilerin şehirden memnuniyeti ise; ulaşım imkânları, şehirde kendini güvende hissetme, eğlence, spor, esnafla ilişkiler, öğrencilere karşı halkın tutumu, gezi, sosyal, sanatsal ve kültürel etkinlikler ve sağlık sorunlarının çözümü gibi konulardaki ölçümünü yaptı.

1993 yılında kurulan ve o günden bu yana büyük değişim yaşayan Pamukkale Üniversitesi onbinlerce mezun verdi. Yıllar içinde kentle üniversitenin entegrasyonu büyük ölçüde sağlandı. Bunun göstergesi olarak da Denizli, üniversite şehri olma yolunda hızla ilerliyor. 
 
Çalışmanın sonucu ise şöyle:
 


 
KAYNAK İÇİN TIKLAYIN
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DOSTEK koleji öğrencilerine spor semineri
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DOSTEK) öğrencileri, Amatör...

Haberi Oku