Eğitim:
banner175
Ünlü gezgin gençlere yurtdışı fırsatlarını anlattı
Eurodesk Temas Noktası olan Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, gençler ile Gezgin ve Başka Yol blog sahibi Doğancan Karabudak ile buluşturdu. Etkinlik Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda yapıldı. Ücretsiz Avrupa fırsatlarının değerlendirilmesi gerektiğine dikkati çeken Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Bilge Naz Sak, “Eurodesk, gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında bilgi sağlayan bir Avrupa Bilgi Ağıdır. 33 Avrupa ülkesinde faaliyette bulunan Eurodesk Bilgi Ağı, ülkemizde de Türk Ulusal Ajansı bünyesinde 2008 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir” dedi.
 
Ünlü gezgin Karabudak, "Bugüne kadar 35 farklı ülke gezdim"
 
Eurodesk, Erasmus gibi bir çok Avrupa seyahati fırsatı konusundaki birikimlerini paylaşan ünlü gezgin Karabudak, AB projelerinden ve diğer yurt dışı fırsatlarından yararlanarak 27 yaşında 35 farklı ülkeye seyahat ettiğini anlattı. Karabudak, “Bu seyahatlerin çoğunu fırsatlardan yararlanarak yaptım. Mesela Erasmus kapsamında AB projeleri var. Bu projeler gençlere tanınan bir fırsat. Herhangi bir bütçe oluşturmadan, yani para ödemeden seyahat edebilirsiniz. Çünkü tüm masraflarınızı burs karşılıyor. Bunun gibi dünyada başka kuruluşlar var, staj imkanı sağlıyorlar. ‘Workaway’, ‘Work and Holiday’, ‘Au Pair’ gibi kültürel değişim programlarından yararlandım. Önemli olan fırsatları iyi değerlendirmek” diye konuştu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DOSTEK koleji öğrencilerine spor semineri
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DOSTEK) öğrencileri, Amatör...

Haberi Oku