Ekonomi:
banner175
Ahilik Kültürü Haftası kutlanıyor
Denizli'de düzenlenen Ahilik Kültürü Haftası etkinlikleri kapsamında Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol, birliğe bağlı oda başkanları, Denizli Ticaret İl Müdür Vekili Süleyman Yener Pektaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ve beraberindekiler, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol, “Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında sizleri ziyaret etmek ve haftamızın kutlamalarına davet etmek istedik” dedi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, “Ahilik bizim kökümüz ve geldiğimiz yer. Ahilik; ahlak demek, kalite demek, saygı demek, esnaf kardeşine saygı göstermek ve herkesin rızkını kazanması demek" dedi.
 
" Ahiliği çok önemli ve çok değerli görüyoruz"
 
Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ahilik toplumun tüm değerleri ile barışık olan ve üreten kesimdir. Ahilik, Denizli'yi bugüne getiren kültürdür. Denizli esnafı, sanayisi ticaret erbapları ahilik kültür ve geleneğine uygun hareket ederek bu kadar büyümüş ve gelişmiştir. Bugün yurt dışından getirilen standartlar ticarette uygulanıyor. Atalarımız bu standartları çok öncesinden belirlemiş. Esnaf duruşunu ortaya koymuşlar ve biz de bugünlere getirmişiz. Bizlere düşen bu kültürü daha güzele daha iyiye götürmek. Bu değerler çok önemli. Bu değerler kaybedildiğinde birçok şeyi de kaybediyoruz. Ahiliği bu açıdan çok önemli ve çok değerli görüyoruz. Kendi köklerimizden ahlaki değerlerimizden ayrılmadan toplumun bütün kesimleri ile iç içe olarak ülkemizi daha iyiye daha güzele taşımamız gerekiyor” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku