Ekonomi:
banner175
Ahilik medeniyetimizin omurgasıdır
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Ahilik Kültürü haftası sebebiyle mesaj yayımladı. Dayanışma ruhunun olduğu bir milleti hiçbir gücün yıkamayacağını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Türkiye olarak zor günlerden sarsılmaz bir inanç, sağlam bir duruşla güçlü bir şekilde geçiyoruz. Milli ve yerli hamlelerimizi süratle hayata geçirip bağımsızlık kapılarını açarak yarınlara doğru yürüyoruz. Ekonomik saldırılara rağmen stratejik hamleler üretip milletimizin yarınlarını bugünlerden daha da garanti altına almak için büyük efor sarf ediyoruz. Yaşanan bu gelişmelere karşı ülkemizin duruşu, bizim ne kadar birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma hukuku içinde yürüdüğümüzün apaçık bir göstergesidir. Bizler geleceğe birlikte adım attıkça, yüreklerimiz toplu bir şekilde vurdukça bizi kimse yıldıramaz ve yıkamaz. İşte bu bizim asırlar boyu süregelen Ahilik kültürünün bizlere kazandırdığı önemli bir meziyettir” dedi.
 
“DENİZLİ AHİLİK GELENEĞİNİ YAŞATIYOR“
 
Denizli’nin ahilik kültürünü yaşatan ender illerden birisi olduğunu söyleyen Milletvekili Şahin Tin; “Denizli olarak Ahi Sinan ve Ahi Duman’ın mirasına sahip çıkmanın, bu mirası gelecek kuşaklara aktarmanın gayretini taşıyoruz. Ahilik duasında da yer aldığı gibi “inançta sebat, doğru yolda olgunluk, dilde açıklık, sözde düzgünlük, işte kuvvet, çalışmada dikkat, mal ve rızıkta bolluk, dostlara sevgi, akrabalara şefkat” temennileri milletimizin inancını diri tutan ana unsurlar olarak görüyoruz. En zayıf olduğumuz anda bile ahiler varlıklılarıyla toplumu adeta bir çocuk gibi kucaklamış, gelen saldırılara ve şoklara karşı ülkemizi koruyup kollamıştır. Onların mesleklerindeki yüksek ahlak ve disiplinli çalışma anlayışı bizim gücümüze güç katmıştır. Yılmak ve yorulmak yok, biz bu gemiyi bütün unsurlarıyla ve taşıdığı değerleriyle hedefine sağ salim ulaştırmak gibi önemli bir görev üstlendik. İnşallah hep birlikte ahilerimizin üstlendiği nizam, intizam ve ihlas sayesinde bunu başaracağımıza ve sorumluluğumuzu hakkıyla yerine getireceğimize yürekten inanıyorum. Böylesi iftihar vesilesi bir ruhla helal rızık peşinde koşan esnaf ve sanatkârlarımız oldukça inanıyorum ki, bizim bileğimizi hiçbir kuvvet bükemeyecektir” dedi.
 
“AHİLİK RUHU BİZİM TEMEL GÜCÜMÜZ“
 
Selçuklu’dan beri devletimizi ve milletimizi ayakta tutan esnaf ve sanatkârlarımızın bugün yaşanan saldırılar karşısında da ülkemizin ekonomik özgürlüğe yelken açmasına vesile olacağına dikkat çeken Milletvekili Şahin Tin; “Dünya’da bir sömürü düzeniyle karşı karşıyayız. Haklı olanın değil güçlü olanın hüküm sürdüğü bir anlayışın, kendi anlayışımızı kirletmesine ömrümüz vefa ettikçe asla müsaade etmeyeceğiz. Ahilik ruhunu yaşatan esnaf kardeşlerimizin acımasız ve ahlaksız bir anlayışın altında ezilmesine asla izin vermeyeceğiz. Bu kültürü yaşatmak için üzerimize düşen her vazifeyi yapmaktan, her kararı almaktan geri durmayacağız. Çünkü ülke olarak inancımız odur ki; ahilik ruhu bizim en temel gücümüzdür. Bin yıllık geleneğimizden sapmadan ahilik anlayışını ebediyete kadar muhafaza etmeye var gücümüzle devam edeceğiz. Bu vesileyle tüm esnaf ve sanatkârlarımızı muhabbetle selamlıyor, işlerinde kolaylık, kazançlarında bereket diliyorum“ dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku