Ekonomi:
banner175
Ak Partili Tin: Yerli üretimin önü açılıyor
AK Parti Denizli Milletvekili TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Kâtip Üyesi Şahin Tin, Üretim Reform Paketinin Komisyonda yapılan görüşmeler neticesinde kabul edilerek genel kurula sevk edildiğini söyledi. Komisyondaki tartışmalı konulara ilişkin açıklamalarda bulunan Milletvekili Şahin Tin; “Ana muhalefet partisi her zaman olduğu gibi teklif edilen ve görüşülen tasarıyı güçlendirmek için katkı vermek yerine aslı astarı olmayan yalan yanlış beyanlar üreterek engelleme yolunu seçti. Temel gayeleri yerli üretim ve yatırımların önünü tıkamak olan ana muhalefet partisinin bunu çeşitli algı oyunlarıyla perdelemeye çalışması da son derece manidardır. Ana muhalefet partisi maalesef teklifte yer almayan maddeleri varmış gibi kamuoyuyla paylaşıyor. Çok açık ve net görülüyor ki bunların yaptıkları maksatlı hareketlerdir. Ana Muhalefet milletimizin kafasını karıştırıp, üretime dönük büyük bir reform niteliği taşıyan bu paketin önünü tıkamak ve gezi benzeri yeni bir kaosu ülkemize yaşatmak için yeni plan kurgulamaktadırlar. Milletimizin buna izin vermeyeceği gibi bizlerde buna asla fırsat vermeyeceğiz. Her alanda olduğu gibi sanayi alanında da tüm engelleme ve provokatif adımlara rağmen milletimizin beklentilerine uygun hareket ederek Türkiye’nin önünü sonuna kadar açacağız” dedi.
 
TÜRKİYE ZEYTİN ÜRETİM ÜSSÜ OLACAK
 
Komisyon Kâtip Üyesi Şahin Tin, “Ülkemizde bir dikili ağacı bile olmayanların şimdi kalkıp zeytin ve meraları savunması kadar tezat bir durum olamaz. 2002 yılında biz iktidara geldiğimizde bu ülkede yaklaşık 100 Milyon zeytin ağacı varken, yaptığımız destekler ve projeler sayesinde şuan ülkemizde yaklaşık 180 Milyon zeytin ağacı var. Zeytin için bu sayı yeterli mi elbette değil. AK Parti olarak hedefimiz 2030 yılına kadar 250 Milyon zeytin ağacı yetiştirerek dünyanın önde gelen zeytin üretim üssü olmaktır. Bununla birlikte hayvan yetiştiriciliğine ve bu bağlamda meracılığa ne kadar önem ve destek verdiğimiz de vatandaşlarımız tarafından gayet iyi biliniyor” dedi.
 
ZEYTİN AĞAÇLARI BAHANE, DERTLERİ BAŞKA
 
Milletvekili Şahin Tin, “Komisyon üyesi ana muhalefet partisi milletvekilleri doğruluktan tamamen uzak beyanatları ile vatandaşlarımızı bilinçli şekilde yanıltmaya çalışıyorlar. Komisyondan geçen Üretim Reform Paketi tamamen üreticimizin ve sanayicimizin görüşleri alınıp, beklentileri doğrultusunda hazırlanmıştır. Ancak paket ile uzaktan yakından alakası olmayan, yalan yanlış bir takım açıklamalarda bulunulmasının altında yatan başka bir art niyet olduğu aşikârdır. Gezi olaylarının 4. yıldönümünde acaba zeytin ağaçlarını bahane ederek yeni bir karanlık plan mı üretiyorlar. Ana Muhalefet Milletvekillerinin yaptığı açıklamalarda ifade ettikleri, ‘Özelleştirmeler sonucu kamu zararına yol açmış bakanlar kurulu üyelerine ve özelleştirme bürokratlarına geri ödetilmesi’ gibi bir düzenleme ya da buna ilişkin bir hüküm bu reform paketi içerisinde kesinlikle yer almamıştır. Ayrıca alanında oldukça başarılı akademisyenlerin akademik çalışmaları yürütmeleri amacıyla birçok gelişmiş ülkede olduğu gibi, bazı usul ve şartlar doğrultusunda çalışma yaşının 75’e çıkarılmasını sanki milletvekillerine yapılmış bir kıyakmış gibi gösterme çabaları da ayrı bir garabet vesikasıdır. Her ne iftira atarlarsa atsınlar Milletimiz kimin ne yaptığını çok açık ve net görmektedir. Bizler AK Parti iktidarı olarak yatırım ve üretim yapan sanayicimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku