Ekonomi:
banner175
Anadolu 500'de Denizli'den 28 firma
Ekonomist Dergisinin her yıl Türkiye Ekonomi Bankası işbirliği ile gerçekleştirdiği Anadolu’nun en büyük 500 şirketi araştırmasının 2016 yılına ait sonuçları açıklandı. Ekonomist Dergisi’nin 14 yıldır aralıksız olarak yürüttüğü araştırmada 3 büyük ilin dışında kalan, büyük holdinglere bağlı olmayan ve yabancı sermaye payı yüzde 50’nin altında olan şirketler Anadolu şirketi olarak kabul ediliyor. Araştırmaya göre listede yer alan Denizlili firma sayısı 2016 yılında 28’e düşmüş.
 
2016 değerlendirmelerine göre, Anadolu 500 listesine giren Denizlili şirketlerin sayısı geçen seneye göre 5 firma azalarak 28 olurken; listeye yeni giren 4 firma bulunuyor. Yapısal benzerliğinden ötürü Denizli Sanayi Odası’nın kıyaslama yaptığı diğer iller Gaziantep, Kayseri, Konya ve Manisa’da da ciddi bir gelişme gözlemlenmedi.
 
Anadolu 500 çalışması sonuçlarını değerlendiren DSO Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, listede kendine yer bulan tüm Denizli firmalarını kutladıklarını belirtti. Keçeci, “Bu yıl listeye yeni giren 4 Denizlili firmamız da bizim gözümüzde zaten hep Anadolu Kaplanıydı ancak bu Ekonomist Dergisi’nin yaptığı çalışmayla tescillenmiş oldu. Genel sayıda yaşadığımız düşüşe rağmen listeye 4 firmamızı daha sokmanın gururunu yaşıyoruz. Denizli, 2017 yılında bu listeye giren şirket sayısını biraz daha yükseltecektir.” dedi.
 
Keçeci, “2009’da 26 olan Anadolu 500’deki Denizlili şirket sayısı 2012’de 21’e kadar düşmüştü. 2015’te bu sayıyı 33’e kadar çıkarmayı başardık ancak 2016 yılının talihsizliği, sanayi şehri olan ilimizi de vurmuş gibi görünüyor.” dedi.
 
Anadolu 500’ün toplam cirosunun nominal olarak yüzde 6 büyüse de reel olarak yüzde 1,9 küçüldüğü görülüyor diyen Keçeci, “Anadolu 500’ün toplam cirosu 2015 yılında da reel olarak yüzde 2,3 küçülmüştü. Böylece reel olarak iki yıl üst üste küçülme yaşanmış oldu. Bu küçülmenin en çok istihdamı olumsuz etkilediğini görüyoruz. Anadolu 500’ün istihdam ettiği kişi sayısının 2016 yılında yüzde 16 gerilediğini görüyoruz. Buna karşılık kârlılıkta olumlu bir gelişme yaşanmış ve Anadolu 500’ün toplam kârı yüzde 23,7 yükselmiş.” diye konuştu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku