Ekonomi:
banner175
Araştırma-Geliştirme'nin merkezi Teknokent'e Ajans desteği
Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş.’nin, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından 2018 Fizibilite Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazandığı “TR32 Bölgesinin Yenilik ve Girişimcilik Kapasitesinin Geliştirilmesi için Kurulacak olan İnovasyon Komünitesi Fizibilitesi” proje lansmanı Pamukkale Teknokent Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.      
 
Toplantıya PAÜ Rektörü ve Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Hüseyin Bağ, PAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdinç Duru, Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Prof. Dr. Osman Çiftçi, PAÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Ali Sarı, Teknokent A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. İlhan Küçükkaplan, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörü Prof. Dr. Gürkan Semiz, Dekanlar, KOSGEB Denizli Müdürü Aziz Acar Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Ahmet Taş, GEKA Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan, Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Yetkilileri, STK temsilcileri, Teknokent firmaları, akademisyenler ve öğrenciler katılım gösterdi.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Teknokent A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. İlhan Küçükkaplan açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Doç. Dr. Küçükkaplan; Teknokent’te, çoğunluğu yazılım ve sağlık sektörü olmak üzere 98 Ar-Ge firmasının faaliyet gösterdiğini belirtirken yakın bir zamanda yüzde yüz kapasiteye ulaşacaklarına dikkati çekti. Teknokent bünyesinde yapılan Ar-Ge projeleri hakkında bilgi veren Doç. Dr. Küçükkaplan, 124’ü aktif olmak üzere toplamda 386 Ar-Ge projesinin bulunduğunu ve bu firmaların 2018 yılında 45 milyon TL ye ulaşan ciroya sahip olduğunu dile getirdi. Aynı zamanda bu firmaların yaklaşık olarak 500 bin dolarlık ihracat yaptığının altını çizdi. Doç. Dr. Küçükkaplan, Teknokent olarak amaçlarının üniversite sanayi işbirliğini geliştirmek ve üniversitede üretilen bilgiyi sanayiye aktarmak olduğunu dile getirdi.
 
Ayrıca proje kapsamında ülkemizde bulunan benzer merkezlerin ve prototip atölyelerinin ziyaret edilmekte olduğunu, bölgemiz için en uygun modelin tasarlanması ve hayata geçirilmesi için çalışıldığını belirten Doç. Dr. İlhan Küçükkaplan katılım sağlanan fuar ve benzeri organizasyonlarda, prototipi yapılmış olan patentli ürünlerin diğerlerine oranla ticarileşme potansiyelinin daha yüksek olduğunu gözlemlediklerini ifade etti. Doç. Dr. Küçükkaplan; yapılması planlanan bu merkezin, fikir aşamasındaki projelerin teknoloji olgunluk seviyelerinden TRL 6-prototipleme seviyesine ulaşması için gerekli altyapıyı sağlayacağının müjdesini verdi.
 
GEKA Genel Sekter Vekili Özgür Akdoğan; Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ yönetiminde Pamukkale Üniversitesi ve Teknokent’in desteği ile uyumlu ve inovatif bir çalışma gerçekleştirdiklerini kaydederken inovasyon, girişimcilik, yerli ürün ve yenilikçilik konularının bölgemiz ve ülkemiz için çok önemli olduğunu,  proje ile bu konularda ilerleme kaydedileceğini belirtti.
 
Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) İl Temsilcisi Doç. Dr. Mehmet Orhan ise konuşmasında toplantıya katılan; Yöneticiler, İl Müdürleri, STK Temsilcileri, Akademisyenler ve öğrencilerden daha iyi bir proje gerçekleştirebilmek amacıyla nasıl bir yol izlenmesi konusunda geri bildirimde bulunarak bu süreçte aktif rol almalarının önemini vurguladı.
 
Tanıtım toplantısının son kısmında İnvesta Global Genel Müdür Yardımcısı Tayfun Rüzgâr, proje kapsamında yapılacak olan faaliyetlerin, 2018 GEKA Fizibilite destek programı dâhilinde gerçekleştirildiğini belirtti. Denizli’de 12 Ar-Ge merkezi ve 21 Tasarım Merkezi olduğunun altını çizen Rüzgâr, fizibilitenin hazırlanması esnasında bu merkezlerden de destek alınması gerektiğini belirtti. Projenin genel amacının; Ar-Ge, yenilik ve tasarım faaliyetlerinde yüksek teknolojili ve özgün tasarımlı ürün çıktısı algısının TR32 bölgesindeki irili ufaklı tüm firmalara yayılmasının sağlanması olduğunu söyleyen Tayfun Rüzgar, projenin temel gerekçesinin ise Denizli başta olmak üzere TR32 bölgesinin Ar-Ge, yenilik ve tasarım faaliyeti potansiyelinin tam olarak kullanılmasını sağlamak, bölgenin prototipleşme alt yapısını çıkarmak ve atıl halde bulunan alt yapıyı kullanılır hale getirmek olduğunu söyledi. Ayrıca ilgili projenin sonunda fizibilite raporunun hazırlanacağını, henüz inovasyon komünitesi yatırımına geçilmediğinin altını çizen Rüzgar, Bundan sonraki adımda ortaya çıkan fizibilite raporu ile güdümlü projeye de başvurulacağını ve raporda kurgulanan yapıyı gerçekleştirmek istediklerini belirtti. Tayfun Rüzgar’ın sunumun ardından soru-cevap kısmıyla program sona erdi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku