Ekonomi:
banner175
Avrupa'ya Bez Tekstil damgası
Uluslararası ilk tekstil fuarı olan Munich Fabric Start, Türkiye’nin önde gelen tekstil firmalarının katılımıyla 5-7 Eylül tarihleri arasında ziyaretçilerine kapılarını açtı. Haute couture kumaş ve aksesuar markalarının yer aldığı fuarda 2018/2019 Sonbahar-Kış kreasyonunu tanıtan Bez Tekstil yoğun ilgi gördü. 20 binden fazla ziyaretçinin katıldığı fuar sonrası yatırım artırımı kararı alan Bez Tekstil, Denizli Tekstil Sektörü’nün 2017 yılında yakaladığı ihracat artışı başarısını 2018 yılında da sürdüreceğini öngördüklerini belirtti.
 


AVRUPA’NIN TÜRK TEKSTİLİNE GÜVENİ TAM
Munic Fabric Start Fuarı hakkında değerlendirmede bulunan Bez Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Güliz Kelleci Cengiz şunları kaydetti: “Denizli Tekstil Sektörü için önemli fuarlarından biri olan Munic Fabric Start’ta bu yıl çok ilgi gördük. 37 ülkeden biden fazla uluslararası moda markaları ve tasarımcılarının katıldığı fuarda Bez Tekstil’in 2018/2019 Sonbahar-Kış kreasyonu tanıtımını gerçekleştirdik. Güçlü portföyümüze yeni pazarlar ve alıcıların ekledik. Fuar bize, Denizli Tekstil Sektörü’nün kalitesinin ayrıcalığını ve Avrupa’nın Türk Tekstili’ne olan güveninin tam olduğunu bir kez daha gösterdi.”
 
ALMANYA KRİZİ TÜRK TEKSTİL SEKTÖRÜ’NÜ ETKİLEMEDİ
Almanya seçimleri öncesinde Türkiye ile Almanya arasında gelişen diplomatik ve  siyasal gerilimin Türk Tekstil Sektörü’nün ticaretine yansımadığını belirten Güliz Kelleci Cengiz, “Fuara katılmadan önce, Almanya ile Türkiye arasında yaşanan gerilimlerin Munic Fabric Start’a nasıl yansıyacağını açıkçası merak ediyorduk. Ancak yaşanan gerilim Avrupalı dostlarımızla olan ticaretimize yansımadı, aksine geçtiğimiz yıla göre çok daha fazla yeni siparişle Türkiye’ye döndük” dedi.
 
GÜLİZ KELLECİ CENGİZ: “2018 YILI YATIRIMLARIMIZI YENİDEN ARTIRDIK”
Munich Fabric Start Fuarı sonrasında gelen yoğun siparişler nedeniyle, hızlı bir şekilde tezgah parkur sayılarını artırdıklarının bilgisini veren Bez Tekstil, 2018 yılı yatırım planlarını yeniden revize ettiklerini belirtti. Ekim ayının, Denizli Tekstil Sektörü açısından oldukça hareketli geçeceğinin altını çizen Güliz Kelleci Cengiz, “Bez Tekstil olarak, 2018 yılı yatırımlarımızda yeniden artırıma gittik. Yeni üretim ve istihdam yatırımlarımızla ülke ve Denizli ekonomisine katkıda bulunmaya hazırız” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku