Ekonomi:
banner175
Bakan Zeybekci: Türkiye G-20 ve OECD ülkeleri içinde bir numaralı büyüyen ülke
AK Parti Yerel Yönetimler Ege Bölge Toplantısı, Karahayıt Mahallesi'nde bir otelde düzenlendi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Kütahya, Muğla, Denizli, Afyonkarahisar, Aydın, Manisa, İzmir ve Uşak illerinin AK Partili belediye başkanları, İl Genel Meclisi başkanları ve üyeleri toplantıya katıldı.
 
Toplantıda konuşan Bakan Zeybekci, Türkiye'nin büyümesiyle ilgili kredi derecelendirme kuruluşlarının rakamlarına değindi. Türkiye'nin 2017 yılında G-20 ve OECD ülkeleri içinde bir numaralı büyüyen ülke olduğunu söyledi. Türkiye'de ekonominin olumlu bir gidişat izlediğini ifade eden Zeybekci, son 1 yılda özel sektörde 1 milyon 600 bin kişinin istihdam edildiğinin altını çizdi.
 
Bakan Zeybekci, kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'nin büyümesini 4-5 kez revize ettiklerini belirterek, "Türkiye'nin büyüme ortalaması yüzde 7-8, kredi derecelendirme kuruluşu yüzde 2.5-2.75'ler seviyesinde tahmin etti. Hala Türkiye'nin gelmesi gereken yeri yakalayamadılar. Yıllık ortalamamızda 7.4-7.5'e kadar gidebileceğimiz bir alan görüyoruz. Türkiye'nin 2017 büyümesini kimisi 4.5 kimisi 5 diyor. Biz daha yukarıda bekliyoruz. 2017 yılında bizim 2016 yılına göre vermiş olduğumuz yatırım teşvik belgeleri yüzde 81.5 artmış. Kapasite kullanım oranına bakıyoruz, yüzde 80'inin üzerine çıkmış. Onun için 2018'de beklentimiz daha yüksek. İhracatla ilgili yaptığımız çalışmalarda 2 haneli bir ihracat büyümesi 2018 yılında gerçekleşecek. İşsizlik ve istihdam da gayet iyi olacak" dedi.
 
Bakan Zeybekci, daha sonra toplantıdan ayrıldı. DHA / Ramazan ÇETİN
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku