Ekonomi:
banner175
Bakan Zeybekci'den referandum değelendirmesi
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ticaret Odası Başkanlığına getirilen Uğur Erdoğan’ı kitlama ve aşure etkinliğine katılmak için Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette, gazetecilerin sorularını yanıtlayan ve gündemi değerlendiren Bakan Zeybekci, , Türkiye’den yapılan toplam ihracatın yüzde 50’sinin Avrupa Birliği ülkelerine gerçekleştirildiğini açıkladı. Kısa süre içinde gümrük birliği anlaşmasında güncelleme çalışmasının yapılacağını da belirten Zeybekci, güncellemenin gerçekleşmesiyle Türkiye’nin söz sahibi olacağını, ihracatın ise artış kaydederek yüzde 70’lere ulaşacağını ifade etti:
 
AVRUPA BİRLİĞİ KONUSU
“Birinci hedefimiz Türkiye’nin Avrupa Birliği standartlarına ulaşmasıdır. Avrupa Birliği’ne üye olacağız diye bir takıntımız yok. Üye olmak isteriz ama birinci hedefimiz bu değil.”
 
İNGİTERE İLE PAZAR ANLAŞMASI
Avrupa Birliği’nin ardından en önemli pazarın İngiltere olduğuna da değinen Bakan Zeybekci, Avrupa Birliği ile yapılacak güncelleme çalışmasının içeriğinin aynısını İngiltere’ye de uygulayacaklarını, eş zamanlı serbest ticaret anlaşmalarının yapılacağını kaydetti.
 
DERECELENDİRME KURULUŞLARI
Türk lirasının değer kaybetmesinin derecelendirme kuruluşlarıyla alakasının olmadığını da söyleyen Bakan Zeybekci, yaşanan değer kaybının uluslararası hareketlerden kaynaklandığını belirterek, bu durumun geçici olduğunu kaydetti.
 
REFERANDUM VAR MI?
Başkanlık sistemine ilişkin de açıklama yapan Bakan Zeybekci, “Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı’nı halk seçti. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan diğer Cumhurbaşkanları gibi göreve gelmedi. Halk seçtiği için Türkiye’de ilk değişim böyle yaşandı. Bu ülkede millet iradesi devlet iradesinin önündedir. Milletimiz Cumhurbaşkanı’nı seçmiştir. Biz 367’yi tuttursak bile yönetimin şeklini biz değil millet belirleyecektir. Türkiye’nin başkanlık sistemiyle yönetilip yönetilmeyeceğinin kararını vatandaşımız verecektir” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku