Ekonomi:
banner175
Bakan Zeybekci'nin Denizli övgüsü
Söz konusu toplantı esnasında sadece Ege bölgesinin değil Türkiye’nin en önemli üretim ve ihracat üslerinden biri olan Denizli’deki işadamlarının küresel pazarlarda çok daha rekabetçi olabilmeleri, daha fazla ihracat yapabilmeleri ve daha yoğun istihdam sağlayabilmeleri için neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişi yapıldı.
 


ZEYBEKCİ: TİCARETİN ŞAMPİYONLAR LİGİNDE KALICI OLMALIYIZ
Toplantının açılış konuşmasında Zeybekci, hangi partiye gönül verirse versin Denizli’nin suyunu içen, havasını soluyan herkesin önceliğinin Denizli olması gerektiğini söyledi. Denizli’nin Türkiye siyasi hayatının bir numaralı masasında yer almaya devam etmesi için her zaman tek vücut olarak hareket edilmesi gerektiğini söyleyen Zeybekci, Türkiye’nin edilgen bir ekonomi olarak ancak 160-170 milyar dolar bandında ihracat yapabileceğini, bu rakamların ötesine geçebilmek için etken bir ekonomi olmak gerektiğini vurgulamıştır.
 
Bu noktada Denizli’nin ihracatının da yapısal olarak değişmesinin gerekli olduğunu belirten Zeybekci, bugünün üretim mantığını ve ürün yapısını aynı şekilde devam ettirerek ne Denizli’nin ne de Türkiye’nin Ticaretin Şampiyonlar ligine çıkabileceğini söyledi.
 
Bu yılsonunda Türkiye’nin gerek ihracat gerekse de büyüme rakamları itibarıyla dünyanın ilk üç ülkesinden biri olma yolunda kararlı bir şekilde ilerlediğini belirten Zeybekci, “önemli olan zirveye hızlıca çıkıp inmek değil, yavaş yavaş tırmanıp kalıcı olmaktır” dedi.
 
15 Temmuz’da tüm dünyaya “Türk Mucizesi”ni yaşattıklarını belirten Zeybekci, hainlerin tüm oyunlarına rağmen büyümeye, kalkınmaya, istihdam yaratmaya ve tüm bunları da özel sektör eliyle yapmaya kararlı olduklarını söyledi.
 
Toplantıya katılan DENİB Yönetim Kurulu üyeleri de, DENİB’in Başkanlığını yapmış, ihracatın içinden gelen bir Bakanın 65’inci hükümette yerini korumasından dolayı memnuniyet duyduklarını ifade ederek Denizli’nin bu yılın Temmuz ayında geçen yılın aynı ayına göre ihracatını %39 artırarak 198 milyon dolar; 2017’nin ilk 7 ayında ise %14 artırarak yaklaşık 1,4 milyar dolar ihracat yaptığını belirttiler.
 
DENİB Yönetim Kurulu üyeleri, hem bu yılsonu hem de 2023 ihracat hedefleri için Denizli’nin tüm gücüyle çalışmaya hazır olduğunu belirtmiştir. Bu noktada hem yatırım teşvikleri hem de ihracata yönelik devlet yardımları konusunda Sayın Bakanın gayretleri ile sağlanan kolaylıklardan etkin şekilde faydalandıklarını belirten DENİB Yönetim Kurulu üyeleri, bu desteklerin de yardımlarıyla Denizli’nin değerine değer katmaya devam edeceklerini söyledi.
 
ZEYBEKCİ: DENİZLİ, ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE PEK ÇOK BAKANI AĞIRLAYACAK
Toplantıda söz alan DENİB Yönetim Kurulu üyeleri, başta Maliye Bakanımız Sayın Naci AĞBAL olmak üzere ekonomiyle ilgili diğer Bakanlıkların görev alanlarında yer alan konularla ilgili görüşmeler yapmak ve Denizli’deki üretimi, sanayi tesislerini en iyi şekilde tanıtmak üzere önümüzdeki dönemde ekonomiden sorumlu Bakanları Denizli’de ağırlamak istediklerini ifade ederek bu konuda Sayın Nihat Zeybekci’den destek talep etmişlerdir.
 
Zeybekci, Ekonomi Bakanlığı bürokratlarına, başta diğer bakanların da katılımıyla gerçekleştirilecek olan değerlendirme toplantısı önerisi olmak üzere, gündeme getirilen tüm istek, görüş ve önerilerin dikkatli bir şekilde takip edilmesi ve gerekiyorsa diğer Bakanlıklar nezdinde vakit kaybetmeden girişimlerde bulunulması talimatını verdi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku