Ekonomi:
banner175
Bir yıl önce ayda 2 binden fazla konutun satıldığı Denizli'de şimdi ise 652 konut satıldı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜK) 2019 yılı Haziran ayı Konut Satış İstatistiklerini yayımladı. TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ’ın paylaştığı veriler şöyle:
 
KONUT SATIŞLARI YÜZDE 67,9 AZALDI
Denizli’de konut satışları 2019 Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 67,9 oranında 652 oldu. Bu satışların 218’i ilk satış, 434’ü ikinci el satış olarak gerçekleşti. Denizli Türkiye genelinde yüzde 1,1’lik payla 24. sırada yer aldı.
 


İPOTEKLİ SATIŞLAR YÜZDE 86,8 AZALDI
Denizli’de ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 86,8 oranında azalış göstererek 110 oldu. 110 ipotekli satışın 31’i ilk satış, 79’u ikinci el satış olarak gerçekleşti. Aynı dönemde Türkiye genelinde ise 7 319 konut ipotekli satış sonucunda el değiştirdi. Türkiye genelinde toplam konut satışları içinde ipotekli satışın payı yüzde 11,9 olurken bu oran Denizli ili için yüzde 16,9 olarak gerçekleşti.
 
GEÇEN YIL REKOR KIRILMIŞTI
 
Geçen yılın Haziran ayında Denizli’de yüzde 81’lik artışla konut satış rekoru kırılmıştı. Denizli’de bir ayda 2 bin 29 konut satılmştı. TÜİK’in geçen yıla dair açıkladığı verileri aşağıdaki linkten bulabilirsiniz.

 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

UZUN GRUBU’NUN AİLE BULUŞMASI
Denizli’nin önde gelen şirketlerinden Uzun Grubu yıl sonu etkinliğinde çalışanlarıyla buluştu. Oyuncu...

Haberi Oku